Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
Τηλεόραση
Από το «Ακροπόλ» στο όνειρο

Σκηνή από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ακροπόλ»που θα παρουσιάσει στις 00.30 το Alpha
Σκηνή από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ακροπόλ»που θα παρουσιάσει στις 00.30 το Alpha
«Ακροπόλ», η ταινία του Παντελή Βούλγαρη θα παρουσιαστεί απόψε, Σάββατο, στις 00.30 από τον ALPHA. Πρόκειται για μια κοινωνική ταινία που αφηγείται την εξής ιστορία: Η πρεμιέρα του θεάτρου «Ακροπόλ» ήταν κάποτε το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς, για τους εύπορους γλεντζέδες της πόλης. Ακριβώς αυτή τη λαμπερή μέρα, που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία, διαλέγει ο αυτοδημιούργητος θεατρικός επιχειρηματίας του «Ακροπόλ», για να διώξει μια πρωταγωνίστρια του, επειδή τη βρίσκει μεθυσμένη. Ψάχνοντας για αντικαταστάτρια και μη βρίσκοντας, αναγκάζεται να καταφύγει στον Λάκη, ένα πρώην παιδί - θαύμα που είναι ειδικός στο να υποδύεται γυναικείους ρόλους. Παίζουν οι: Σταύρος Παράβας, Κωνσταντίνος Τζούμας, Θέμις Μπαζάκα, Δέσπω Διαμαντίδου, Αντζελα Γκερέκου, Σωτηρία Λεονάρδου και Ειρήνη Ιγκλέση.

Από το STAR στις 23.00 «Υπόθεση πολύ προσωπική» του Τζον Αβνετ. Παίζουν οι: Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Μισέλ Φάιφερ. Πρόκειται για μια αισθηματική ταινία, για μια ερωτική ιστορία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μια φιλόδοξη νέα γυναίκα, που επιθυμεί να γίνει δημοσιογράφος της τηλεόρασης και σε έναν βετεράνο της δημοσιογραφίας, που θαυμάζει την τόλμη της και με τη σειρά του τολμά να την κάνει ανταποκρίτρια. Η αυτοπεποίθηση και οι φιλοδοξίες μεγαλώνουν, ενώ ένας έρωτας ανθίζει ανάμεσα στους ακανθώδεις τηλεοπτικούς δρόμους.

Από την ΕΤ 3 στις 24.00 «Βούκοβαρ» του Μπόρο Ντράσκοβιτς. Μια Κροάτισσα και ένα Σέρβος είναι δύο νέοι που ερωτεύονται και ονειρεύονται να ζήσουνε ευτυχισμένοι σε έναν κόσμο όπου δε θα υπάρχει μίσος. Ετοιμάζονται να παντρευτούν όταν ξεσπά ο εμφύλιος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Ενας πόλεμος ανελέητος, τρομερός, καταστροφικός, ένας πόλεμος, που σαρώνει τα πάντα: πατρίδες, έρωτες, αγάπη, φιλίες. Μια τραγική αλλά συγκλονιστική ταινία, πέρα για πέρα αληθινή. Με τους: Μόνικα Ρόμιτς, Νεμπόισα Γκλάγκοβατς, Μαριάνα Τζόκοβιτς.

Για αύριο Κυριακή:

Ενα αμερικανικό θρίλερ του Σίντνεϊ Πόλακ, παρουσιάζει το MEGA στις 21.05. Πρόκειται για την ταινία «Η φίρμα» με πρωταγωνιστές τους Τζιν Χάκμαν και Τομ Κρουζ. Ο Μιτς, αριστούχος του Χάρβαρντ, δέχεται την προσφορά ενός μεγάλου δικηγορικού γραφείου, που του προτείνει να γίνει στέλεχός του. Οι απολαβές και τα προνόμια είναι πέρα από κάθε προσδοκία και φυσικά ο νέος μετακομίζει στο Μέμφις, μαζί με τη νεαρή ελκυστική γυναίκα του. Ολα πάνε περίφημα, η ζωή γίνεται ένα θαύμα μέχρι τη στιγμή που δύο δικηγόροι, συνάδελφοι στην ίδια εταιρία, βρίσκονται νεκροί, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο Μιτς θα σκαλίσει την υπόθεση και δε θα αργήσει να ανακαλύψει ότι η εταιρία στην οποία εργάζεται είναι απλώς μια «βιτρίνα» της Μαφίας.

Από το MEGA στη 01.00 «Ταξίδι στο όνειρο» του Ρίτσαρντ Ντόνερ.Τα αδέλφια Μάικ και Μπόμπι και η πρόσφατα διαζευγμένη μητέρα τους ξεκινούν μια νέα ζωή στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, όταν η μητέρα τους ερωτεύεται και αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί, μετακομίζουν σε άλλη πόλη. Η μητέρα τους για να τα φέρει βόλτα εργάζεται ως σερβιτόρα με αποτέλεσμα να λείπει όλη μέρα. Ετσι ο πατριός τους, ο αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς της οικογένειας, κακομεταχειρίζεται ανενόχλητος το ένα από τα αγόρια και εκείνα δε λένε τίποτε στην αρχή για να μη στεναχωρήσουν τη μητέρα τους. Με τους: Λορέιν Μπράκο και Τζο Χερντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ