Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις Αντιστασιακών
Επέτειοι

Τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις αύριο Κυριακή 28-5-00:

  • Ο Δήμος Αλίμου και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στις 10.30 πμ, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη, στο χώρο που δολοφονήθηκε - στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, στον Αλιμο. Καλούνται όλοι οι συναγωνιστές, φίλοι του και ο λαός του Αλίμου να πάρουν μέρος στο μνημόσυνο Τιμής του Αρχηγού του ΕΛΑΣ.
  • Ο Δήμος Καλλιθέας και τα Τοπικά Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, ΠΣΑΕΑ και ΠΟΑΕΑ, στις 11 πμ, εκδήλωση - τελετή, στη συμβολή των οδών Ματζαγριωτάκη και Δοϊράνης, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των εκτελεσθέντων στο μπλόκο της Καλλιθέας.
  • Ο Δήμος Ελευσίνας και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, στις 7.30 μμ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της πόλης, για την επέτειο των 56 χρόνων από το Μπλόκο της Ελευσίνας.
  • Ο Δήμος Αμπελώνα, οι Κοινότητες Ροδιάς, Αργυροπουλίου και το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, στις 11 πμ, εκδήλωση στη θέση Καράλακα, για να τιμήσουν τους μαχητές του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη μάχη ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Καλούνται οι αντιστασιακοί και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. - Πούλμαν αναχωρεί από την πλατεία των Εβραίων (Λάρισα) στις 9.30 πμ.
  • Τα Παραρτήματα Νάουσας ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ με τη συμπαράσταση του ΔήμουΝάουσας , στις 11 πμ, τιμητική εκδήλωση για τους πεσόντες αγωνιστές την περίοδο 1941-1949, που θα γίνει στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ειρήνης Νάουσας.
  • Γουμένισσας (Ν. Κιλκίς) τελεί στις 11 πμ μνημόσυνο για τους 52 εκτελεσμένους κομμουνιστές στο στρατόπεδο Π. Μελά από τους Γερμανούς στις 25-5-1944, σε αντίποινα για επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ. Η εκδήλωση θα γίνει στο μνημείο των θυμάτων.
  • Ιστιαίας τελεί ετήσιο μνημόσυνο στις 10.30 πμ στο Νεκροταφείο της Ιστιαίας, για τους 18 πατριώτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν την 1-5-1944, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, καθώς και για όλους τους αγωνιστές που έπεσαν πολεμώντας τον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Προσκαλούνται όλοι οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης, οι συγγενείς των θυμάτων, καθώς και όλος ο λαός της περιοχής να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. - Η ΠΕΑΤΑΘ - ΣΔΕ δρομολογεί πούλμαν για την εκδήλωση που ξεκινά την Κυριακή28/5 στις 6.30 πμ, από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλ: 3220.183 και 5817.384
  • Χαλκίδας τελεί στις 11 πμ, στη Ριτσώνα, το ετήσιο μνημόσυνο των 110 εκτελεσμένων - από τους Γερμανούς - αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αναπήρων του Αλβανικού μετώπου. - Πούλμαν ξεκινά από τα γραφεία του παραρτήματος (Παπαναστασίου 10), στις 10.30 πμ.
Εκδρομή
  • Η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων(ΠΕΕΠΠ) διοργανώνει εκδρομή την Κυριακή 28/5 στη Μοσιά Κορινθίας, ύστερα από πρόσκληση του επίτιμου προέδρου της, Αλέκου Παπαγεωργίου. Αναχώρηση από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 πμ. Πληροφορίες στα τηλ: 5230.526 και 5230.534.
Γενική Συνέλευση της ΠΕΚΑΜ
  • Το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ την Τετάρτη 31-5-00 στις 5 μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, Πλ. Κάνιγγος.Θέματα: Διοικητικός Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης. Οικονομικός Απολογισμός και προϋπολογισμός. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Εγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού.

- Επίσης το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ μετά από συνεδρίασή του (17-4-00) αποφάσισε και την πραγματοποίηση ΓΣ τροποποίησης του καταστατικού, στις 31-5-00, την ίδια ώρα και στο χώρο της διεξαγωγής της παραπάνω απολογιστικής ΓΣ, εφόσον θα έχει τη σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο απαρτία συμμετοχής των ταμειακά τακτοποιημένων μελών.

Μνήμη Διαμαντή

Το ΔΣ της «Ενωσης Φίλων μνήμης του Διαμαντή» με τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τον θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Γιάννη Αλεξάνδρου - Διαμαντή, διοργανώνει εκδήλωση στη γενέτειρά του Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), την Κυριακή 25 Ιούνη, στις 11 πμ. Πούλμαν αναχωρούν από την Αθήνα για Λιλαία. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 3802.923.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ