Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στη «Μακεδονική»

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» (στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά») διεκδικώντας τα αναδρομικά των αυξήσεων για το 2004 και τα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων μηνών, που τους οφείλει η επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη πραγματοποιούν δίωρη στάση εργασίας από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ αύριο Παρασκευή προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη 21 Ιούνη, 4 μ.μ. - 8 μ.μ. και 24ωρη απεργία την Πέμπτη 23 Ιούνη.

Συνολικά στο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης απασχολούνται 315 εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί). Τα προβλήματα καθυστερήσεων στις πληρωμές των εργαζομένων υφίστανται εδώ και περίπου ένα χρόνο. Μετά από παρεμβάσεις των εργαζομένων η διοίκηση του συγκροτήματος δεσμεύτηκε, μάταια όμως, ότι θα εξοφλούσε τις οφειλές της ως τις 31 Μάρτη 2005 προκειμένου να εξασφαλίσει κι άλλο χρόνο ανοχής. Στην τελευταία συνάντηση με το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), ζήτησε παράταση χρόνου δηλώνοντας και πάλι ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές της προς τους εργαζόμενους ως τις 16 Ιούνη. Ομως κι αυτή η δέσμευση δεν τηρήθηκε, αφού μέχρι και χτες κανένας εργαζόμενος δεν πληρώθηκε.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χτες παρουσία των εργασιακών εκπροσώπων στις 3 εφημερίδες, αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Και προειδοποιεί με παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, αν η διοίκηση της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ» δε διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν εξοφλήσει τις οφειλές της.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ, καλεί όλους τους δημοσιογράφους (μέλη και μη μέλη της Ενωσης) που εργάζονται στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» να συμμετέχουν καθολικά στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ