Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πέρασε στην Ιστορία»

«Εφυγε» ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο συνεργάτης, ο συμπολεμιστής στην Εθνική Αντίσταση, στη δόξα της Ελλάδας και στο Δημοκρατικό Στρατό. Ο Χαρίλαος υπήρξε ο άξιος καπετάνιος, ο υποστράτηγος και πάνω απ' όλα ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ με κεφαλαία. Η θέλησή του, η πίστη του στο δίκιο του αγώνα, στο σοσιαλισμό. Ηταν το παράδειγμα για τους αντάρτες, τις αντάρτισσες και τους παλιούς αξιωματικούς που προσχώρησαν στους λαϊκούς αγώνες.

Ξεχώρισε σαν στρατιωτικός, αρχηγός, ικανός να συλλαμβάνει, να οργανώνει μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως στο Καρπενήσι, στην Καρδίτσα που περικυκλώθηκε στην Παρακαμπίλα της Θεσσαλίας και κατόρθωσε να αντιμετωπίσει ικανούς αντιπάλους. Με το παράδειγμά του «αιχμαλώτιζε» τους υφισταμένους του.

Αγάπησε και αγαπήθηκε από τους τραυματίες που βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς νοσοκομείο, μέσα σε σπηλιές, χωρίς φάρμακα, στη Θεσσαλία, στη Ρούμελη. Οι παλιοί αξιωματικοί βγάζουν το καπέλο στον αντάρτη, στον καπετάνιο, στο στρατηγό Χαρίλαο Φλωράκη! Πέρασε στην ιστορία. Θα μείνει αξέχαστος.

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, συνταγματάρχης ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ