Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Ραντεβού με τους «μάγους»

Χαλαροί και αισιόδοξοι είναι οι παίκτες της Εθνικής για το σημερινό παιχνίδι

Sportidea

Χαλαροί και αισιόδοξοι είναι οι παίκτες της Εθνικής για το σημερινό παιχνίδι
Το γεγονός ότι η εθνική ομάδα παίζει με τη Βραζιλία (21.45, ΝΕΤ), αποτελεί από μόνο του σημαντική στιγμή και καταξίωση. Τόσο για κάθε παίχτη ξεχωριστά όσο και συνολικά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πάντως οι «γαλανόλευκοι», δεν αρκούνται σε αυτό και δηλώνουν έτοιμοι για κάτι περισσότερο.

Χαρακτηριστικά ο Καραγκούνης, ανέφερε: «Για εμάς είναι μια πρόκληση. Θα κοιτάξουμε στα μάτια τους Βραζιλιάνους». Το πώς θα γίνει αυτό, το πρόσθεσε ο Κατσουράνης: «Θα πρέπει να έχουμε πάθος»... Κανείς βέβαια δεν (πρέπει να) παραγνωρίζει τι εστί Βραζιλία. Ομως έχει και αυτή μειονεκτήματα. Οπως τόνισε ο Ρεχάγκελ, «δεν είναι αχτύπητοι. Εχουν τις αδυναμίες τους και εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε». Τι ζητάει, από τους παίχτες του; Να μη δώσουν καθόλου χώρο: «Τους αρκούν λίγα τετραγωνικά μέτρα για να φτιάξουν φάση από το πουθενά, γι' αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πρέπει να κλείσουμε τους διαδρόμους. Θα πρέπει να επιδείξουμε μαχητικότητα απέναντι στους καλλιτέχνες του ποδοσφαίρου».

Επιπλέον πλεονέκτημα, για την ελληνική ομάδα, η έλλειψη άγχους. Γιατί, όπως σωστά τόνισε και ο Γερμανός εκλέκτορας, «θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά, αλλά ακόμα και αν χάσουμε δε θα... πέσει και η Ακρόπολη. Ο Καψής δεν είναι έτοιμος, ενώ ο Βρύζας - παρότι φοράει ειδικό προστατευτικό νάρθηκα εξαιτίας του κατάγματος που υπέστη στο αριστερό μετακάρπιο - θέλει να παίξει.

Οι «καριόκας», τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων, δείχνουν σεβασμό. Ο εκλέκτοράς τους, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, ζήτησε από τους παίχτες του, προσοχή «αφού η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν είναι αμελητέα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τους ζήτησε να προσέξουν τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων τους, χωρίς όμως -όπως επισήμανε- αυτό να σημαίνει και αμυντική τακτική.

  • Νωρίτερα (19.00, ΝΕΤ), στην αυλαία των αγώνων για το 2ο όμιλο, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει το Μεξικό. Χτες, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η Αργεντινή κέρδισε την Τυνησία με 2-1 (32' πεν. Ρικέλμε, 57' Σαβιόλα - 72' Γκουμεμαμντία πεν.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ