Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αντιδράσεις για το «ευρωπαϊκό σχολείο»

Αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει η απόφαση για την εγκατάσταση του «ευρωπαϊκού σχολείου» για τα παιδιά των υπαλλήλων του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών», σε κτίριο που εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια προοριζόταν να παραδοθεί για τη στέγαση του δημοτικού σχολείου της περιοχής, που μέχρι σήμερα φιλοξενείται σε σχολικό κτίριο άλλης περιοχής.

Το πρώτο σχολείο «Ευρωπαϊκής Παιδείας», την ίδρυση του οποίου προωθεί το υπουργείο Παιδείας με σχέδιο νόμου, θα δημιουργηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης με αγγλόφωνο και ελληνόφωνο τμήμα και μαθητές κυρίως αλλοδαπούς από χώρες της ΕΕ, αλλά και Ελληνες κατόπιν κλήρωσης. Η δημιουργία του, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας, καθώς στην Ελλάδα θα βρίσκεται η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών για την εκπαίδευση των παιδιών των υπαλλήλων του Οργανισμού, τα οποία και θα έχουν και προτεραιότητα εγγραφής.

Την ίδια στιγμή, όμως, σοβαρό πρόβλημα στέγασης αντιμετωπίζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Τριάδας. Το κτίριο όπου στεγαζόταν αποφασίστηκε να γκρεμιστεί λόγω παλαιότητας και στη θέση του να δημιουργηθεί νέο, τόσο με την έγκριση της Νομαρχίας Ηρακλείου, όσο και του υπουργείου Παιδείας. Γι' αυτό το λόγο και οι μικροί μαθητές με δυσκολία και επικινδυνότητα μεταφέρονταν σε δημοτικό σχολείο άλλης περιοχής ως φιλοξενούμενοι. Και ενώ, λοιπόν, δάσκαλοι, γονείς και μικροί μαθητές περίμεναν ότι από φέτος θα μεταφερθούν στο νέο τους σχολείο, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το κτίριο τελικά προορίζεται για τα παιδιά των υπαλλήλων του Οργανισμού. Για το θέμα, λίγες μέρες πριν, γονείς και δάσκαλοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, στην οποία αποφάσισαν πως δε θα επιτρέψουν να δοθεί το σχολείο για καμιά άλλη λειτουργία πλην της εγκατάστασης και λειτουργίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας και ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Εμπαιγμό συνιστά η στάση της Νομαρχίας, εκπρόσωπος της οποίας δηλώνει πως έχουν δίκιο οι κάτοικοι, την ώρα που ο νομάρχης φωτογραφίζεται μπροστά στο υπό κατασκευή κτίριο, δηλώνοντας περήφανος για την εγκατάσταση εκεί του πρώτου «ευρωπαϊκού σχολείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ