Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - «ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΖΑΟΥΛΙ»
Διαφορετικοί στόχοι

Σε δυο διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις και με διαφορετικούς στόχους οι εθνικές ομάδες στίβου ανδρών και γυναικών αγωνίζονται σήμερα και αύριο στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, πιο γνωστού και σαν «Μπρούνο Τζάουλι». Οι άνδρες βρίσκονται στη Λεϊρία της Πορτογαλίας συμμετέχοντας στους αγώνες της Α' κατηγορίας και διεκδικώντας την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα, οι γυναίκες, που βρίσκονται στην κορυφαία κατηγορία, αγωνιζόμενες στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στα υψηλά... κλιμάκια.

Η αποφυγή λοιπόν των δυο τελευταίων θέσεων της βαθμολογίας, που οδηγούν στον υποβιβασμό είναι ο στόχος των κοριτσιών του ελληνικού στίβου. Ομως με αντιπάλους όπως η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ουκρανία το έργο των Ελληνίδων δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Παρ' όλα αυτά, η σύνθεση της ελληνικής αποστολής, που περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα, με εμπειρία στις διεθνείς διοργανώσεις, όπως η Μιρέλλα Μανιάνι, η Πηγή Δεβετζή, η Φλώρα Ρεντούμη, η Διονυσία Ντόβα δίνει δικαίωμα στην αισιοδοξία για την απαραίτητη συγκομιδή βαθμών.

Στην Πορτογαλία βρίσκονται οι άνδρες, όπου σήμερα και αύριο θα αγωνιστούν στο Β' όμιλο της Α' κατηγορίας με αντίπαλους το Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σερβία/Μαυροβούνιο και φυσικά τους «οικοδεσπότες» Πορτογάλους. Τα πράγματα εδώ είναι σαφώς πιο δύσκολα, αφού για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να κερδηθεί η πρώτη θέση.

Ας σημειωθεί τέλος ότι για πολλούς αθλητές, εκτός από το θέμα της συγκομιδής βαθμών, οι αγώνες αποτελούν κριτήριο για τα όρια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο.

Τόσο σήμερα όσο και αύριο οι αγώνες από τη Φλωρεντία και τη Λεϊρία θα μεταδοθούν από την ΕΤ-1, με ώρα έναρξης 16.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ