Κυριακή 28 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Σελιδόραμα

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Δικαστήριο, στο Βερολίνο, για να δικάσει τους ΝΑΤΟικούς ηγέτες για τα εγκλήματα πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία (σελίδα 5).

Προσαρμογήτου πολιτικού συστήματος για να προλάβει τυχόν αμφισβήτηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αποτελεί η δραστηριότητα στα κόμματα της πλουτοκρατίας (σελίδες 6-7).

Πίσω από την αντιπαράθεση κυβέρνησης - εκκλησίας, για την αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις ταυτότητες, βρίσκεται η προετοιμασία εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν και του ηλεκτρονικού φακελώματος (σελίδα 6).

Πρόταση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας για ομοσπονδιοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης φέρνει στην επιφάνεια τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, αλλά και το στόχο της μετατροπής των λαών σε πρώτη ύλη για τον κινητήρα της «παγκοσμιοποίησης» (σελίδα 8).

Ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στην ΕΣΣΔ και αρνητικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου (σελίδα 12).

Στη βάση της πολιτικής του Μετώπου επιδιώκει το ΚΚΕ συνεργασίες, με βάση αυτή την πολιτική κρίνει τ' άλλα κόμματα. Ετσι, παρουσιάζουμε σήμερα το πώς κρίνει το ΚΚΕ τ' άλλα κόμματα, όπως αποτυπώνεται με σαφήνεια στην Πολιτική Απόφαση του 15ου Συνεδρίου του (σελίδα 13).

Εργα και ημέρες της ελληνοορθόδοξης εκκλησίας, από την Επανάσταση του 1821 ως τα σήμερα (σελίδες 14-15).

Εκλεισε και τυπικά η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με την υπογραφή της από τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, μια συμφωνία συναίνεσης και υποταγής στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών (σελίδες 16-17).

Αφιέρωμα στον ποιητή του δίκιου της εργατικής τάξης, με αφορμή εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από το θάνατό του στη Μονεμβασιά (σελίδες 18-19).

Απελευθέρωση του τομέα της ενέργειας απαιτεί η ελληνική πλουτοκρατία και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το ξεπούλημα όσων επιχειρήσεων έχουν απομείνει στο δημόσιο (σελίδες 20-21).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ