Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
«Εφυγε» ο Κωνσταντίνος Βότσιος

Κηδεύτηκε χτες, στο Βαλτινό Τρικάλων, ο κομμουνιστής κι αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Κωνσταντίνος Βότσιος, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψαν για να τον αποχαιρετήσουν πολλοί σύντροφοι και συναγωνιστές του, συγγενείς και φίλοι του. Ανάμεσά τους, αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα Δ. Αρμάγο, ενώ επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Απ. Ζάχος, μέλος της ΝΕ.

Ο Κωνσταντίνος Βότσιος, μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1923 στο Βαλτινό, από φτωχή οικογένεια. Ορφάνεψε όταν ήταν μικρός οπότε και αναγκάστηκε να μπει στη βιοπάλη, μεταναστεύοντας στον Πειραιά, το 1937. Το 1941 επέστρεψε στο χωριό του και οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση. Ηταν από τους πρώτους που πήρε μέρος στον ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο Μωραΐτης. Συμμετείχε σε πολλές μάχες κατά των Ιταλογερμανών φασιστών, στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας. Το 1943 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Μετά την παράδοση του ΕΛΑΣ κυνηγήθηκε και κακοποιήθηκε από τους παρακρατικούς, ακολούθησε την ομάδα του Αρη, πιάστηκε, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αποφυλακίστηκε το 1961 και παντρεύτηκε με τη Βασιλική Ζαμπακά, με την οποία και απέκτησε δυο παιδιά, το Δημήτρη και τη Μαρία.

Το 1967 φυλακίστηκε ξανά, μετά την αποφυλάκισή του δούλεψε σε αγροτικές δουλιές και ήταν πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ