Κυριακή 3 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Σχετικά με έναν καθηγητή...

Το Μάη του 1982 πεθαίνει ξαφνικά ο καθηγητής Μπρούνο Μπονόπερα και πέντε πρόσωπα ωθούνται σε μια θυελλώδη αναπόληση. Οι φωνές τους υψώνονται και έπειτα χαμηλώνουν, βυθίζονται στη σιωπή. Από τι πέθανε ο καθηγητής; Είκοσι χρόνια αργότερα, ένας συγγραφέας αποκτά το ημερολόγιο του Μπονόπερα, για την ακρίβεια, του το δίνει η κόρη του η Ζυλιέτ.

«Η Ζυλιέτ υπήρξε αναμφίβολα όμορφη, σε κάθε περίπτωση παρ' όλο που κοντεύει τα εξήντα, πάλλεται λες κι έχει όλη τη ζωή μπροστά της. Μετά τη δεξίωση, περάσαμε δυο ώρες στο μπαρ ενός ξενοδοχείου, ισχυρίζεται ο συγγραφέας Κάρολος Μαρτέλ, που το όνομά του βαραίνει στις πλάτες του, γιατί ο κληρονόμος του ιστορικού ονόματος δεν πρόκειται να νικήσει στη μάχη του Πουατιέ (732), αλλά στη μάχη της αλήθειας σχετικά με τη ζωή και το θάνατο του Μπρούνο Μπονόπερα. Του καθηγητή, που δεν κέντρισε το ενδιαφέρον του επίδοξου βιογράφου του, η επιστήμη του, οι μελέτες του και οι διατριβές του, αλλά η ανεπανάληπτη ζωή του».

Μια πολύχρωμη και θυελλώδης ζωή, τις λεπτομέρειες της οποίας θέλουμε να μάθουμε και εμείς. Θα το κατορθώσουμε διαβάζοντας τις καλογραμμένες σελίδες του μυθιστορήματος του Hubert Nyssen «Νταούλια και ζουρνάδες πάνω στον τάφο ενός καθηγητή» (Εκδόσεις «Χατζηνικολή»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ