Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Τσιμέντο σε δώδεκα στρέμματα ελεύθερου χώρου

«Ενας ακόμα ελεύθερος χώρος και πνεύμονας πρασίνου, όπως είναι αυτός εδώ στον Αγιο Αλέξιο, ετοιμάζεται να τσιμεντοποιηθεί, με ευθύνη της δημοτικής αρχής και να περάσει σε ιδιώτες. Καλούμε το λαό της Πάτρας, να υπερασπιστεί τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους της πόλης και να διεκδικήσει να περάσει ο χώρος στο λαό της πόλης όπου και ανήκει».

Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, χτες το μεσημέρι, μπροστά από το χώρο του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, οι εκπρόσωποι από τη Συντονιστική Επιτροπή των Πολιτιστικών και Οικολογικών Συλλόγων Αχαΐας. Ο συγκεκριμένος χώρος, έκτασης 12 περίπου στρεμμάτων, ήταν για χρόνια δεσμευμένος - λειτουργεί τώρα ως Λούνα Παρκ - από το δήμο Πατρών, καθώς προβλεπόταν η κατασκευή πλατείας. Με ευθύνη όμως της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ), η απαλλοτρίωση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα η Εθνική Τράπεζα - στην οποία ανήκε ο χώρος - να κινηθεί δικαστικώς, να επιτύχει την αποδέσμευση του ακινήτου και στη συνέχεια να περάσει σε χέρια τεχνικής εταιρίας που προορίζει το χώρο για την κατασκευή εμπορικού κέντρου.

Σε παρέμβασή του ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πάτρας, τόνισε πως «και αυτή η περίπτωση αποτελεί μια ακόμη περίτρανη απόδειξη της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής για το λαό της πόλης, αλλά και εξυπηρέτησης μεγαλοσυμφερόντων, καθώς η μετατροπή αυτού του χώρου πρασίνου και ψυχαγωγίας σε εμπορικό συγκρότημα είναι βέβαιο πως θα ανατρέψει προς το χειρότερο τη ζωή της περιοχής και των κατοίκων της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ