Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις εφημερίδες, αλλά και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς προτίθεται να προχωρήσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Σε διάφορες εφημερίδες και ραδιοσταθμούς, όπως επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή, στους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους, ενώ καταγγέλλει και μεταθέσεις δημοσιογράφων από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στην επαρχία και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή, στη χτεσινή της συνεδρίαση, ύστερα από την εμφάνιση συγκεκριμένων περιστατικών σε διάφορες επιχειρήσεις Τύπου και ΜΜΕ, στην ΕΡΤ και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, αφού ανέλυσε τη συνολική εικόνα στο χώρο του Τύπου, διαπίστωσε τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών προβλημάτων. Ετσι, αποφάσισε να καταγγείλει, τη μη καταβολή δεδουλευμένων στις εφημερίδες Απόφαση, Αθλητική Ηχώ, Νίκη, Μακεδονία, Σπορ του Βορρά, στους Ρ/Σ Flash, Εξτρα Σπορ, στον Τ/Σ Tele Time στην Πάτρα και στην ηλεκτρονική πύλη Flash.gr.

Συγχρόνως, καταγγέλλει τις μεταθέσεις δημοσιογράφων από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης με πολυετή υπηρεσία στην επαρχία και στο εξωτερικό, με ταυτόχρονη κατάργηση των θέσεων εργασίας τους ή την αντικατάστασή τους από δημόσιους υπαλλήλους, καθώς επίσης, και τη μη ανανέωση όλων των συμβάσεων εργασίας των ανταποκριτών της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και του ΜΠΕ, μέχρι την οριστική ρύθμιση του θέματος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπ. Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου.

Η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι παρόμοιες συμπεριφορές «αμφισβητούν ευθέως ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα», επιβάλλουν τις λεγόμενες «ευέλικτες μορφές εργασίας», που καταστρατηγούν τις ΣΣΕ του κλάδου και «απειλούν το δικαίωμα στην εργασία, στις αυξήσεις αποδοχών, στη σύνταξη και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ετσι, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να αντιμετωπίσει από κοινού τις επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλεί την εργοδοσία να προχωρήσει αμέσως στην αντιμετώπιση και επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, ενώ υπογραμμίζει την πάγια θέση της για διασφάλιση, κατοχύρωση και αύξηση των θέσεων εργασίας. Δηλώνει, επίσης, την απόφασή της να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να περιφρουρήσει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Υποσχέσεις...

Εκ νέου υποσχέσεις ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Μάη και του Ιούνη στους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού Flash και του Flash.gr, έδωσε χτες η Μ. Πυργιώτη, διευθύντρια του ραδιοσταθμού, μιλώντας στους εργαζομένους εκ μέρους του ιδιοκτήτη Σ. Πουλόπουλου. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι μέχρι τα μέσα του Ιούλη πρόθεση της ιδιοκτησίας είναι να πουληθεί «ένα πακέτο μετοχών» του ραδιοσταθμού. Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης Σ. Πουλόπουλος είχε κληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γιατί δεν κατέβαλλε τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Ομως, δεν παρευρέθηκε ο ίδιος, αλλά έστειλε τον ...οικονομικό του διευθυντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ