Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αισιοδοξούν, αλλά... συγκρατημένα

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» δήλωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης αναφορικά με το εν εξελίξει «παζάρι» για το ξεπούλημα των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ).

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας βρίσκονται στην τελική φάση και πρόσθεσε ότι κανείς από τους υποψήφιους «μνηστήρες» δεν έχει αποκλειστεί. Συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις, είπε, θα υπάρξει «εντός των προσεχών βδομάδων». Στην ερώτηση πότε θα υπογραφεί το συμβόλαιο πώλησης (εάν οι διαπραγματεύσεις έχουν αίσιο τέλος), προέβλεψε ότι αυτό απαιτεί δύο - τρεις μήνες, καθώς υπάρχουν πολλά νομικά θέματα προς επίλυση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση έδωσε εντολή στον ακριβοπληρωμένο «σύμβουλο» που έχει προσλάβει (Lazard) να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της εταιρίας με τον αμερικανικών - ισραηλινών συμφερόντων όμιλο «Olympic Investors - York Capital», που εκπροσωπείται από το δικηγόρο Π. Αλεξάκη. Επίσης, δόθηκε εντολή να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για το ξεπούλημα και των άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ