Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στην άγρια ... δύση

Από την ταινία «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», του Σέρτζιο Λεόνε
Από την ταινία «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», του Σέρτζιο Λεόνε
Ενα κλασικό γουέστερν γεμάτο από την ανεπανάληπτη μουσική του Ενιο Μορικόνε είναι η ταινία «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», σε σκηνοθεσία Σέρτζιο Λεόνε, που θα προβληθεί απόψε στις 22.00 από τη ΝΕΤ.

Στον καιρό του αμερικανικού εμφυλίου, δύο απατεώνες, ο Τζο (ο Καλός) και ο επικηρυγμένος Τούκο (ο Ασχημος), σχεδιάζουν ένα επικίνδυνο κόλπο. Ο Τζο παραδίδει τον Τούκο στον σερίφη, εισπράττει την αμοιβή και την τελευταία στιγμή τον γλιτώνει από την κρεμάλα, πυροβολώντας με ακρίβεια τη θηλιά. Καταφέρνουν να δραπετεύσουν, αλλά, στη συνέχεια, ο Καλός αφήνει τον Ασχημο στην έρημο και φεύγει με τα χρήματα. Αργότερα όμως, ο Ασχημος εκδικείται τον Καλό, ανταποδίδοντάς του τη «χάρη», εγκαταλείποντας και αυτόν στην έρημο. Λίγο πριν λιποθυμήσει από την εξάντληση, ο Καλός μαθαίνει από έναν ετοιμοθάνατο για έναν κρυμμένο θησαυρό 200.000 δολαρίων... Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ιστγουντ, Ελάι Γουάλας, Λι Βαν Κλιφτ, Ράντα Ρασίμοφ, Μάριο Μπρέγκα.

Από την ΕΤ-1 θα μεταδοθεί η κοινωνική ταινία «Η πολιορκία μιας γυναίκας», σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Η Σαντουράι αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα της, ένα αφρικανικό κράτος που διοικείται δικτατορικά, και να ζήσει στη Ρώμη. Ο άντρας της, ως πολιτικός κρατούμενος, κινδυνεύει να εκτελεστεί. Εκείνη σπουδάζει Ιατρική και δουλεύει ως καθαρίστρια στο σπίτι του Κίνσκι, ενός εκκεντρικού Αγγλου πιανίστα, ο οποίος σύντομα της εξομολογείται ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Την «πολιορκεί», αλλά εκείνη δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά του. Οταν της λέει πως θα έκανε τα πάντα για εκείνη, του ζητάει να εξαγοράσει την εγγύηση του άντρα της και να τον φέρει στην Ιταλία. Παίζουν: Θάντεϊ Νιούτον, Ντέιβιντ Θιούλις, Κλάουντιο Σανταμαρία (ΕΤ1, 23.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ