Κυριακή 10 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Η Ελενα Ντέμπο 3η μετά από μπαράζ

Αλλη μια πρόκριση (η 4η) του Βασίλη Κοτρωνιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η ομάδα της ΠΠΛΤΥ Πάτρας με τον δραστήριο Βασίλη Τζόλα (στο μέσον όρθιος, με το μουστάκι)
Η ομάδα της ΠΠΛΤΥ Πάτρας με τον δραστήριο Βασίλη Τζόλα (στο μέσον όρθιος, με το μουστάκι)
Χάλκινο μετάλλιο και 3η στην Ευρώπη, αναδείχτηκε η πρώτη σκακιέρα της Εθνικής μας ομάδας, η WGM Ελενα Ντέμπο στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Γυναικών της Μολδαβίας. Η Ρωσίδα σκακίστρια Ε. Ντέμπο, η οποία είναι σύζυγος του διεθνή διαιτητή Σ. Λογοθέτη, έδωσε αγώνες μπαράζ με τις σκακίστριες Ε. Ζάιτατς (Ρωσία 2398), Σ. Κολάς (Γαλλία 2381), Ε. Ντανιελιάν (Αρμενία 2415) και επικράτησε κατακτώντας επάξια την 3η θέση του Πανευρωπαϊκού Γυναικών 2005 (συμμετείχαν 164 σκακίστριες από 31 χώρες, μεταξύ των οποίων οι 42 κατέχουν τον τίτλο της WGM) και φυσικά την πρόκριση - στο Γυναικών οι προκρίσεις ήταν 16 - στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών!

Για το χρυσό μετάλλιο έγινε άλλο μπαράζ μεταξύ της Κατερίνας Λάχνο (Ουκρ. 2467) και της Ρωσίδας WGM Ν. Κοσίντσεβα (2459), με νίκη της πρώτης με 2-0.

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η επιτυχία αυτή της Ντέμπο, αφού νίκησε και άφησε πολύ πίσω στη βαθμολογία, σκακίστριες σαν τις Αλμ. Σκριπτσένκο, Μκρτσιάν, Ουσένινα, Μποΐκοβιτς κ.ά.

* Μεγάλη ελληνική επιτυχία είναι και η άνετη πρόκριση (στον 11ο γύρο είχε 7,5 βαθμούς με 5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα) του Βασίλη Κοτρωνιά, στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που θα γίνει το φθινόπωρο στην Αργεντινή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ