Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Διαμαρτυρία για τη στάση του ΥΠΠΟ

Για τη μη τήρηση των υποσχέσεων του υπουργείου Πολιτισμού διαμαρτύρεται το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Αφορμή, ο αντιρατσιστικός ποδοσφαιρικός αγώνας και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που διοργάνωσε το ΣΕΗ στις 28/5 στην Καισαριανή, μεταξύ Ελλήνων ηθοποιών και συναδέλφων τους από το Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, για οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης από τον ΟΠΑΠ, την τελευταία στιγμή οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ πήραν πίσω τις οικονομικές υποσχέσεις τους, παραπέμποντας το ΣΕΗ στον υφυπουργό Γ. Ορφανό. Μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας του Σωματείου με το νέο υπεύθυνο, δεν υπάρχει καμία απάντηση.

«Η τελική σας άρνηση για υλοποίηση της πρόθεσής σας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΕΗ προς τον Γ. Ορφανό, «προφανώς σημαίνει ότι είμαστε οι τελευταίοι στη λίστα των προτεραιοτήτων σας... Εικάζουμε δε ότι η οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζετε οφείλεται στις ποικίλες δραστηριότητές σας, όπως πιθανόν, οικονομική τακτοποίηση των εκλογικών σας περιφερειών, διευθέτηση οικονομικών "εκκρεμοτήτων" των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού κλπ».

Το ΣΕΗ δηλώνει τη θέλησή του να συνεχίσει τις προσπάθειες, τονίζοντας πως η άρνηση από τον ΟΠΑΠ δεν ακυρώνει την υποχρέωσή του να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες που «στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ