Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μία από τα ίδια...

Μία ακόμα σύσκεψη, χωρίς σοβαρές απαντήσεις στα προβλήματα των παλιννοστούντων και των Τσιγγάνων, πραγματοποιήθηκε χτες, για να ανακοινωθεί ότι τα όποια μέτρα θα ολοκληρωθούν και θα εξαγγελθούν στο τέλος του μήνα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος, εξερχόμενος της κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, συμπληρώνοντας πως «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης θα γίνουν πράξη».

Τι μπορούν, όμως, να περιμένουν οι παλιννοστούντες και οι Τσιγγάνοι από την κυβέρνηση; Οπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πρακτική, τίποτα το ουσιαστικό, αφού ως «εθνική πολιτική» στον τομέα αυτό θεωρείται, για παράδειγμα, η λειτουργία ιατροκοινωνικών κέντρων σε μόλις 34 δήμους, η δημιουργία σπιτιών πολιτισμού σε 22 δήμους και η χορήγηση στεγαστικών δανείων, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν καλύπτουν τις ανάγκες, ωθώντας σε παραπέρα δανεισμό. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός δήλωσε ότι «αντιμετωπίζονται άμεσα τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την επιχορήγηση των δανείων και την επιδότηση του ενοικίου» και συμπλήρωσε πως δρομολογείται η ολοκλήρωση του προγράμματος υποδομών, κυρίως στην περιοχή του Εβρου.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα θα είναι προϊόν επεξεργασίας τριών υπουργείων, Εσωτερικών, Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ