Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»
Αναβλήθηκε η δίκη για το «κλείσιμο»

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να παλέψουν για αποτροπή του κλεισίματος. Τεράστιες ευθύνες των γαλαζοπράσινων αγροτοσυνδικαλιστών

Αναβολή για τις 10 του Οκτώβρη πήρε η εκδίκαση της αίτησης της ΑΤΕ να κλείσει οριστικά η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Ομοσπονδία» ύστερα από αίτημα των εκπροσώπων της «Ομοσπονδίας». Την ίδια στιγμή η ΠΑΣΥ σε συγκέντρωση που έγινε έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης καλούσε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση και την ΑΤΕ να κλείσουν την «Ομοσπονδία». Οι αγωνιστές αγρότες κατάγγειλαν τις δήθεν «αγωνιστικές διαθέσεις» των γαλαζοπράσινων συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, ΟΣΕΓΟ) και αποκάλυψαν τις μεγάλες ευθύνες που φέρουν, αφού προώθησαν και κάλυψαν την πολιτική που άνοιξε το δρόμο για τη διάλυση των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Για του λόγου το αληθές σημειώνεται ότι ο καυγάς μεταξύ των γαλαζοπράσινων πλειοψηφιών της «Ομοσπονδίας», της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΟΣΕΓΟ κλπ. με την κυβέρνηση (και την ΑΤΕ) γίνεται τελικά για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο ξεπούλημα της «Ομοσπονδίας». Αλλωστε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχας το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη: «Εδώ, λοιπόν, από τη στιγμή που η "Ομοσπονδία" έχει πει ότι θα αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας το επίμαχο σημείο είναι "ποιος τα πουλάει". Ετσι; Εκεί νομίζω ότι στήνεται όλο το σκηνικό: Ποιος θα πουλάει. Πιθανά να υπάρχει ο αγοραστής. Ποιος πουλάει όμως».

Σε αγώνα με ενότητα στη βάση αυτή, δηλαδή στο ξεπούλημα της «Ομοσπονδίας», η ΠΑΣΥ δεν πρόκειται να συμμετάσχει ποτέ. Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης να συσπειρωθούν και να παλέψουν για την αποτροπή του κλεισίματος της «Ομοσπονδίας» και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτή την πολιτική και τις γαλαζοπράσινες ηγεσίες που την προώθησαν και είναι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που διέλυσαν την «Ομοσπονδία», που και σήμερα ακόμα θέλουν να μπαλώσουν κάποια χρέη, ξεπουλώντας ό,τι έχει απομείνει. Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζουν τις πολιτικές της ΕΕ και αφανίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά.

Τους καλεί να δυναμώσουν την ενότητά τους με τους συμμάχους τους, δηλαδή την εργατική τάξη και τα άλλα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, για να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής, για μια πραγματικά φιλοαγροτική πολιτική με μοχλό ανάπτυξης τον παραγωγικό συνεταιρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ