Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νέα απεργία σήμερα στον «Flash»

Την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» και της ειδησεογραφικής πύλης «Flash.gr», διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η επόμενη απεργία που έχει κηρύξει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, συμμετέχοντας η ΕΤΕΡ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, είναι για τις 12 - 13 Ιούλη. Τη συμπαράστασή της για τις απεργιακές κινητοποιήσεις εκφράζει και η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, που χτες συνεδρίασε με αντικείμενο τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο.

Προχώρησε μάλιστα ομόφωνα σε μια σειρά αποφάσεων. Σήμερα αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής με τους ιδιοκτήτες των εφημερίδων «Απόφαση», «Απογευματινή» και «Αθλητική ηχώ».

Αποφάσισε, επίσης, να στηρίξει τις συντονισμένες κινήσεις των ΕΣΗΕΑ - ΕΣΠΗΤ - ΕΠΗΕΑ - ΕΤΕΡ για την υπεράσπιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θέσεων εργασίας, του ενημερωτικού χαρακτήρα και τη διαφάνεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε «FLASH», «PLANET», «SMART TV», «TV COSMOPOLIS».

Καταγγέλλει, επίσης, την παράνομη εκπομπή από τη συχνότητα του PLANET, απαιτώντας από την κυβέρνηση και το ΕΣΡ την άμεση λήψη μέτρων, τη διαλεύκανση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επιμένοντας σταθερά στην καταβολή των δεδουλευμένων, στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού.

Δηλώνει ότι δεν ανέχεται καμία απόλυση εργαζομένων, με πρόσχημα τη διαδικασία μεταβίβασης των τηλεοπτικών σταθμών SMART TV και TV COSMOPOLIS σε νέους ιδιοκτήτες και στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να σταματήσουν την υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), τις οποίες η εργοδοσία των επιχειρήσεων ΜΜΕ παρακρατεί, χρηματοδοτώντας έμμεσα τις επιχειρηματικές δράσεις.

Αποφάσισε, επίσης, να αντιμετωπίσει από κοινού τις επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, καλεί την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το ΕΣΡ να προχωρήσουν αμέσως στην αντιμετώπιση και επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, υπογραμμίζει την πάγια θέση της για διασφάλιση, κατοχύρωση και αύξηση των θέσεων εργασίας και δηλώνει την απόφασή της να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ