Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προσβολή της προσωπικότητας προς άγραν κέρδους

Τρία εκατομμύρια ευρώ ζητά η Σ. Διγενή από την Τ. Στεφανίδου και τον «ΑΝΤΕΝΝΑ»

Αγωγή κατά του «ΑΝΤΕΝΝΑ» και της Τατιάνας Στεφανίδου κατέθεσε χτες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας η Σεμίνα Διγενή, με την οποία αιτείται την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προξένησαν οι εναγόμενοι στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα».

Στην εν λόγω εκπομπή, όπως αναφέρεται και στην αγωγή, προσβλήθηκε παρανόμως και υπαιτίως η προσωπικότητα της Σ. Διγενή με σωρεία αδίκων και υπαιτίων πράξεων. Η Τατιάνα Στεφανίδου στην «Αποκάλυψη τώρα» που μεταδόθηκε στις 23 Ιούνη 2005 ασχολήθηκε με πτυχές της προσωπικής της ζωής, με αφορμή τη σχέση της με τον πατέρα της, με πραγματικό όμως σκοπό την προσβολή της τιμής και της υπόληψής της. Την παρουσίαζε ως μία άσπλαχνη και άστοργη κόρη, υποστηρίζοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για τον πατέρα της που είναι άρρωστος.

Στην αγωγή μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «εξ αιτίας του φοβερού ανταγωνισμού μεταξύ κυρίως των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ως εμπορικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την αύξηση της τηλεθέασής τους και κατ' επέκταση των διαφημιστικών εσόδων τους μετέρχονται παντοίους τρόπους για να διεγείρουν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού». Τελευταία, όπως σημειώνεται, μία από τις πλέον «διαδεδομένες οδούς» που ακολουθούν τα κανάλια είναι και η «δημιουργία εκπομπών που κτίζονται αποκλειστικά στη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, τόσο ανωνύμων, όσο και επωνύμων προσώπων», επιδιώκοντας τη «διέγερση τον πλέον ποταπών και αδηφάγων ενστίκτων του τηλεοπτικού κοινού».

Για τις παράνομες και υπαίτιες πράξεις της Τατιάνας Στεφανίδου και του αντικειμενικώς ευθυνόμενου για το περιεχόμενο της εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤΕΝΝΑ», η Σεμίνα Διγενή ζητά να υποχρεωθούν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον να καταβάλουν χρηματική ικανοποίηση 3 εκατ. ευρώ». Παράλληλα επισημαίνεται στην αγωγή ότι θ' ασκήσει και μήνυση κατά των υπευθύνων. Επίσης αιτείται ν' απαγγελθεί εναντίον της Τατιάνας Στεφανίδου προσωπική κράτηση διάρκειας ενός χρόνου, «ως μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως της αποφάσεως που θα εκδοθεί» και να διαταχθεί η προβολή επανορθωτικής εκπομπής από την ίδια τη δημοσιογράφο σε όποιο τηλεοπτικό σταθμό και αν προβάλλεται σήμερα ή στο μέλλον, καθώς και από τον «ΑΝΤΕΝΝΑ».

Επίσης να σημειώσουμε ότι μετά από προσφυγή της Σεμίνας Διγενή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εναντίον της Τατιάνας Στεφανίδου, το Συμβούλιο άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της Στεφανίδου καλώντας τα δύο μέλη να παρουσιάσουν μάρτυρες κατά τη διαδικασία της συζήτησης.

Η Σ. Διγενή από την πρώτη στιγμή είχε προσφύγει και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ηδη η κασέτα της επίμαχης εκπομπής βρίσκεται στο ΕΣΡ και μέλη ήδη την έχουν δει. Προς το παρόν όμως το ΕΣΡ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα, που βέβαια δεν αφορά μόνο τη Σ. Διγενή αφού καθημερινά από τέτοιου είδους εκπομπές που στόχο έχουν την τηλεθέαση, προσβάλλεται η ιδιωτική ζωή επωνύμων και.. ανωνύμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ