Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Διαδηλώνουν ενάντια στα επικίνδυνα νομοσχέδια

Στις 7.30 αύριο το απόγευμα δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια, απαιτώντας να μην περάσει η «αξιολόγηση» και η «διά βίου» αμάθεια

Από την προηγούμενη κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στα νομοσχέδια
Από την προηγούμενη κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στα νομοσχέδια
Η δυναμική κινητοποίηση των φοιτητών και των σπουδαστών θα είναι για μια ακόμα φορά η απάντηση στα νομοσχέδια για την «αξιολόγηση» και τη «διά βίου μάθηση» που επανέρχονται στη Βουλή.

Με αγωνιστικό κάλεσμα σε φοιτητές, σπουδαστές και καθηγητές, τα Συντονιστικά Αγώνα ΑΕΙ και ΤΕΙ διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στα Προπύλαια συγκέντρωση ενάντια στην προωθούμενη, μέσω και των υπό συζήτηση νομοσχεδίων, πολυδιάσπαση, υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των σπουδών. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν με απόφασή τους και οι καθηγητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Τα Συντονιστικά Αγώνα, πριν ακόμα κατατεθούν τα νομοσχέδια για συζήτηση, είχαν αποκαλύψει το στόχο κυβέρνησης - ΕΕ, που δεν είναι άλλος από την κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τη μετατροπή των αποφοίτων σε φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές είχαν καθορίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την περίοδο που τα νομοσχέδια θα συζητιούνταν στη Βουλή. Να θυμίσουμε ότι η συζήτηση για τα δύο νομοσχέδια έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα, αλλά διακόπηκε από την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και επανέρχονται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Διαδηλώνοντας για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους, διεκδικούν απόσυρση των νομοσχεδίων ή έντονη καταψήφισή τους στο Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ