Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αχαρνής» στην Επίδαυρο

Την, πάντα επίκαιρη, αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο (15,16/7) στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μουσική Θάνου Μικρούτσικου, σκηνικά Αντώνη Δαγκλίδη, κοστούμια Αγγελου Μέντη, χορογραφία Αγγελικής Στελλάτου, φωτισμούς Ελευθερίας Ντεκώ και μουσική διδασκαλία Μελίνας Παιονίδου.

Μέσω του τίμιου και φιλειρηνιστή Αθηναίου πολίτη Δικαιόπολη, ο Αριστοφάνης στους «Αχαρνής» μιλά για την ανάγκη παύσης του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Δικαιόπολης, βλέποντας την απροθυμία των Αθηναίων να συμφωνήσουν για ειρήνη με τους Σπαρτιάτες, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και συνάπτει προσωπική ειρήνη με τον εχθρό. Κι ενώ ο ίδιος απολαμβάνει τα αγαθά της πρωτοβουλίας του, η Αθήνα συνεχίζει να βιώνει τα δεινά του πολέμου. Ετσι, ο Αριστοφάνης καταθέτει το δικό του αντιπολεμικό σχόλιο και παράλληλα την αγωνία του για την έλλειψη δικαίου στη δημόσια ζωή.

Στο ρόλο του Δικαιόπολη ο Λάκης Λαζόπουλος. Παίζουν επίσης: Δημήτρης Πιατάς, Κώστας Γαλανάκης, Λαέρτης Μαλκότσης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Γιώργος Μελισσάρης κ.ά. Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις διαμορφώνονται ως εξής: 45 ευρώ (15/7: Γ-Κ 5-18, 16/7 Γ-Κ 3-18), 20 ευρώ, φοιτητικό και άνω διάζωμα 15 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ