Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΛΩΝΑΤΕΞ»
Αγωνιστικό κομβόι στη Θεσσαλονίκη

Απεργία σήμερα και συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ.

Σβήνουν τις μηχανές, παρατάνε τις κλώστρες και βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) σε όλα τα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια του Ομίλου «ΚΛΩΝΑΤΕΞ». Οι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας μαζί με τους συναδέλφους τους άλλων κλάδων ξεκινούν σήμερα το πρωί από τη Νάουσα για να διαδηλώσουν και στη Θεσσαλονίκη την απόφασή τους να αγωνιστούν κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας να στείλει εκατοντάδες ακόμη στην ανεργία, να διευρύνει τη φτώχεια και την ανέχεια. Μαζί τους και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και βιοτέχνες που αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους μέχρι το μεσημέρι.

Στις 8 το πρωί συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας και από εκεί συγκροτημένα, με λεωφορεία, θα μεταβούν στα διόδια των Μαλγάρων όπου θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κατερίνης. Στη συνέχεια θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, λίγο μετά τις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι εργάτες κλιμακώνουν τον αγώνα για να μην περάσει η απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 240 εργαζόμενους από τα εργοστάσια των «Κλωστηρίων Ναούσης» σε Νάουσα, Θεσσαλονίκη και Εβρο, και άλλους 100 εργαζόμενους από τα εργοστάσια της «FANCO» σε Κομοτηνή και Οινόφυτα Αττικής.

Στις 340 απολύσεις που σχεδιάζει ο Ομιλος «ΚΛΩΝΑΤΕΞ» έρχονται να προστεθούν και δεκάδες άλλες από το εργοστάσιο GALOP της «FANCO» στο Αιγάλεω της Αθήνας. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ο Ομιλος αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο και ζητά από τους εργαζόμενους να φύγουν χωρίς να αναλαμβάνει καμία δέσμευση ούτε για τις αποζημιώσεις τους.

Προσκυνούν την εργοδοσία...

Την ίδια ώρα που οι εργάτες στα εργοστάσια του Ομίλου στην Κομοτηνή, με μπροστάρη τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΟΕΚΙΔΕ, η πλειοψηφία του σωματείου των εργαζομένων της «FANCO», ανέλαβε την υπονόμευση του αγώνα τους.

Η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει για φιλοεργοδοτική στάση τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που έχουν την πλειοψηφία του σωματείου των εργαζομένων της «FANCO» και συγκεκριμένα την πρόεδρο του σωματείου, Κ. Ορφανίδου. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν την πρόεδρο και την εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία, ακολουθώντας τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις. Τους καλεί να δώσουν μαζικά το «παρών» και στην κινητοποίηση των εργαζομένων του ομίλου Λαναρά στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ