Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ντουέτο... τελικού

Από τη συγχρονισμένη κολύμβηση ήρθε η πρώτη επιτυχία από ελληνικής πλευράς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στο Μόντρεαλ. Το ελληνικό ντουέτο, αποτελούμενο από την Ελευθερία Φτούλη και την Εύη Μακρυγιάννη διατήρησε την 8η θέση και στο ελεύθερο πρόγραμμα (8η στο τεχνικό) και με συνολική βαθμολογία 91.750 βαθμούς θα δώσει το «παρών» στον τελικό της ερχόμενης Παρασκευής. Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 45.583 βαθμούς στο τεχνικό και 46.167 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα. «Είμαστε τόσο χαρούμενες για αυτό το αποτέλεσμα που δε μας νοιάζει τίποτε άλλο. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας», σχολίασε μετά την επιτυχία η Ελευθερία Φτούλη. Πρώτη, για ακόμη μια φορά, η ομάδα της Ρωσίας, με τις Νταβίντοβα και Ερμάκοβα, που πήραν συνολικά 98.750 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση κατατάχτηκε η Ιαπωνία, με τις Χαράντα και Σουζούκι, με 97.001 βαθμούς και στην τρίτη η Ισπανία, με τις Μενγκουάλ και Τιράδος, με 97.000β.

ΠΟΛΟ: Νικηφόρα πρεμιέρα

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η γυναικεία ομάδα της Εθνικής Πόλο, που κέρδισε με 9-4 την αντίστοιχη της Νέας Ζηλανδίας στην πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Κορυφαία η Αντιγόνη Ρουμπέση, που σημείωσε τέσσερα γκολ. Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη «ξύπνησαν» στην τρίτη περίοδο, όπου βελτίωσαν την άμυνά τους αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα για αυτές. Τα επτάλεπτα: 2-1, 3-2, 3-1, 1-0. Ελλάδα: Ρουμπέση 4, Καραγιάννη 2, Κοζομπόλη 2, Λιόση 1.

Χτες αργά το βράδυ αγωνιζόταν η Εθνική ανδρών στην πρεμιέρα του ομίλου της κόντρα στην Κίνα.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Αξιόλογη παρουσία

Αξιόλογη θεωρείται η παρουσία του ελληνικού διδύμου στη συγχρονισμένη κατάδυση, αφού οι Γιάννης Γαβριηλίδης - Αλέξανδρος Μάνος κατέλαβαν την ενδέκατη θέση στον τελικό από βατήρα 3 μέτρων, συγκεντρώνοντας 305,67 βαθμούς στις πέντε προσπάθειες που επιχείρησαν. (Στον προκριματικό είχαν συγκεντρώσει 290,91 βαθμούς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ