Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
48ωρη απεργία στον «FLASH»

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», καθώς και οι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα «FLASH.gr», διεκδικώντας για πολλοστή φορά τα δεδουλευμένα τους. Την απεργία έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ και θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 6 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού έχουν οδηγηθεί ως γνωστό σε αδιέξοδο, αφού ο ιδιοκτήτης Σωτήρης Πουλόπουλος τους χρωστά τα δεδουλευμένα του Ιούνη, καθώς και τα επιδόματα αδείας. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού αντιμετωπίζουν προβλήματα εδώ και δύο χρόνια - όταν ιδιοκτήτης ήταν και η Ελένη Κόκκαλη - αφού οι αμοιβές τους καταβάλλονταν με καθυστερήσεις και μετά από κινητοποιήσεις.

Και η περίπτωση του «FLASH» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της εργοδοτικής ασυδοσίας, που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σοβαρές όμως είναι οι ευθύνες και της κυβέρνησης, η οποία στην ουσία συνεχίζοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ, κάνει «πλάτες» στους εργοδότες για να διαιωνίζουν το καθεστώς της ανασφάλειας, να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους για τη δουλιά τους, αλλά και να μην εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διευκολύνοντας τα «παιχνίδια» των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ