Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΤΩΝ ΠΑΕ
Ζητούμενο τα κέρδη τους

Με αποκλειστικό σκοπό τη συζήτηση για καλύτερη αναδιανομή της πίτας των κερδών προς όφελός τους, εν μέσω διαφωνιών των παρισταμένων και φυσικά δίχως λέξη για την πραγματική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, διενεργήθηκε χτες η πρώτη συνάντηση παραγόντων των ΠΑΕ για τη δημιουργία της περίφημης Σούπερ Λίγκα.

Παρά το γεγονός ότι η λέξη «αναβάθμιση» ακούστηκε πολλές φορές από τα στόματα προέδρων και μεγαλομετόχων των ΠΑΕ, εντούτοις το συμπέρασμα δεν είναι άλλο από την εξεύρεση λύσης για το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος από μέρους τους. Κάτι που θα προκύψει από την παραπέρα εμπορευματοποίηση του προϊόντος που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στόχος των ομάδων είναι να διαχωρίσουν τη θέση τους από την ΕΠΑΕ και να δημιουργήσουν τη δική τους λίγκα διαχείρισης των κερδών.

Κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου: «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να συγκεντρώνει η ΕΠΑΕ τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ και να τα διαθέτει κατά την κρίση της. Σε όλες τις χώρες οι ομάδες είναι αυτές που διαπραγματεύονται μόνες τους τα ποσοστά».

Μάλιστα για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης, από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Βαρδινογιάννης πρότεινε τη δημιουργία δυο λιγκών ξεχωριστών, Α' και Β' Εθνικής.

Η κοινή γραμμή πλεύσης είναι το ζητούμενο, έστω και εάν αυτό δεν επιτεύχθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση, αφού Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ απουσίασαν (φέρονται να είναι πιο προσκείμενοι στην ΕΠΑΕ), κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη: «Αντίπαλοι με τις υπόλοιπες ομάδες είμαστε στο γήπεδο και μόνο. Ολοι πρέπει να είναι παρόντες και πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ πρέπει να έρθουν για να λύσουμε τα προβλήματα».

Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Αχιλλέας Μπέος, έδωσε τη δική του πτυχή για την ανάγκη δημιουργίας της Λίγκας, σε αντιστάθμιση με την ΕΠΑΕ, που όμως ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα παιχνίδια συμφερόντων που παίζονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Από την ΕΠΑΕ έμαθα ότι πρέπει να τα έχεις καλά με κάποιους για να μείνεις στην κατηγορία».

  • Την αύξηση των ομάδων της Α' Εθνικής από 16 σε 18 από την αγωνιστική περίοδο 2006-07 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ. Ετσι, την προσεχή χρονιά θα υποβιβαστούν από την Α' Εθνική δύο ομάδες, ενώ θα ανέβουν τέσσερις από τη Β' Εθνική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ