Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παράταση στην εργοδοτική ασυδοσία

Δίνοντας παράταση σ' ένα καθεστώς εργοδοτικής ασυδοσίας, το ΕΣΡ αποφάσισε χτες να δώσει 15νθημερη παράταση στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΛΑΝΕΤ», προκειμένου η εργοδοτική πλευρά να παράσχει επιχειρηματικό σχέδιο για την περαιτέρω λειτουργία του σταθμού. Στο ΕΣΡ μετείχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ εμφανίστηκε και ο Γ. Πολυχρονίου, ως επίδοξος μέτοχος του 50% της εταιρίας που έχει το ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Γ. Πολυχρονίου είπε ότι δέχεται να προσλάβει 17 από τους εργαζόμενους του σταθμού, κυρίως τεχνικούς και διοικητικούς, και άλλους 18, ώστε ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων να φθάσει τους 35, πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο το υπόλοιπο προσωπικό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων «αν κρατούνται οι τεχνικοί και αφήνονται οι δημοσιογράφοι», ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ κ. Χαραλάμπης είπε «προφανώς ναι», ισχυριζόμενος ότι ο νέος ιδιοκτήτης «θέλει να κάνει ένα καινούριο στιλ, ένα καινούριο business plan που θα καταθέσει και εδώ, στον οποίο δεν "κολλάνε" οι προηγούμενοι και θέλει δικούς του ανθρώπους για να κάνει τη δική του επιχείρηση».

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι η πλευρά Πολυχρονίου απορρίπτει κάθε διαπραγμάτευση με τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ, και ουσιαστικά ζητά να φύγουν όλοι χωρίς αποζημιώσεις. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία ότι μια τέτοια απόφαση οδηγεί στην παράδοση του ραδιοφωνικού σταθμού σ' ένα νέο εργοδοτικό σχήμα. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον «Πλάνετ» διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων 10 μηνών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του δημοσιογραφικού χαρακτήρα του σταθμού.

Κατά τη συνεδρίασή του, το ΕΣΡ αποφάσισε την επιβολή των εξής προστίμων:

  • 50.000 ευρώ, κατά πλειοψηφία, στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA CHANNEL για την ποιοτική στάθμη προγράμματος της εκπομπής «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» της 15ης Ιουνίου 2005 και 40.00 ευρώ για μαγνητοφώνηση συνομιλίας με την κ. Αποστολάκη εν αγνοία της.
  • 40.000 ευρώ, ομόφωνα, στο TRT Κεντρικής Ελλάδος για άρνηση υποβολής στοιχείων προγράμματος.
  • 40.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER για την εκπομπή «Ζούγκλα», όπου είχε γίνει καταγγελία του Ν. Κωνσταντόπουλου για προσβολή της προσωπικότητάς του.
  • Το ΕΣΡ κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι δε συντρέχει λόγος κύρωσης για την εκπομπή «Μητσι-Χώστα» σχετικά με υπαινιγμούς κατά της Ελ. Παπαρίζου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ