Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα οι εκδηλώσεις του 31ου φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία να βρίσκονται στο επίκεντρο της θεματολογίας τους. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

  • Σήμερα:

-- Στη Χαλκίδα, στο θέατρο Κωτσόπουλου (Μέσα Παναγίτσα - Σουβάλα), στις 9 μ.μ., με θέμα: «12 ώρες δουλιά, ζωή πόσο;»

-- Στη Λαμία, στο καφέ «AGORA», στις 7:30 μ.μ., για τους νέους εργαζόμενους.

-- Στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στην κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στη Βενεζουέλα». Περιλαμβάνει κουβανέζικο γλέντι.

-- Στην Πτολεμαΐδα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 8 μ.μ., με θέμα «Νέοι εργαζόμενοι και και οι εξελίξεις στα εργασιακά».

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, στον πεζόδρομο της Κοραή, στις 7 μ.μ. με θέμα «Στους αγώνες της τάξης μας, η ελπίδα».

  • Αύριο:

-- Στο Καινούριο Αγρινίου, στην πλατεία, στις 9 μ.μ., με θέμα: «Το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας».

  • Την Παρασκευή:

-- Στην Καβάλα, στο λιμάνι, μπροστά στα φέρι μπότ, στις 9 μ.μ., με θέμα: «Μόνιμη, σταθερή δουλιά για όλους - 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο».

-- Στο Πέραμα Ιωαννίνων, στις 9 μ.μ., στην πλατεία, με θέμα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», θα μιλήσει ο Θανάσης Σιμούλης, αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κόντρα στην πολιτιστική αποχαύνωση

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 24 Ιούλη η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΟΒ Αποκόρωνα Χανίων στην πλατεία των Καλυβών με θέμα «Λαϊκή Παράδοση - Λαϊκός πολιτισμός. Αντίσταση στην πολιτιστική αποχαύνωση της νεολαίας». Η ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης, η ενίσχυση και στήριξη της ερασιτεχνικής νεανικής δημιουργίας και το δικαίωμα της νεολαίας στον αθλητισμό - πολιτισμό είχε μεγάλη απήχηση και στη νεολαία αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Η εκδήλωση περιλάμβανε κρητική μουσική από τον Μπακατσάκη Μ. (λύρα) και τον Γαλανάκη Λ. (λαούτο) που συνοδευόταν με χορό από το Λαογραφικό όμιλο Χανίων. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Βαγγ. Καβρουλάκης, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Αποκόρωνα - Σφακίων και μίλησε και ο Γ. Βαρδάκης, μέλος του ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ