Πέμπτη 28 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Πλούσια η δραστηριότητα της ελληνικής αποστολής

Πλατιά και πλούσια συζήτηση επιδιώκει να ανοίξει η ελληνική αποστολή, που θα βρεθεί στη βενεζουελάνικη πρωτεύουσα, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ). Θυμίζουμε ότι το 16ο ΠΦΝΦ ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή, 7 Αυγούστου και οι εκδηλώσεις του ολοκληρώνονται στις 15 του μηνός.

Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, τις οποίες έχουν αναλάβει οργανώσεις που ανήκουν στην ελληνική Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή (ΕΠΕ) και σύμφωνα με το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο του ίδιου του Φεστιβάλ, η ΚΝΕ προσπαθεί να αξιοποιήσει την εμπειρία που οι νέοι συγκεντρώνουν από την επίθεση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, προκειμένου να βγουν χρήσιμα και γόνιμα συμπεράσματα. Ετσι, με πρωτοβουλία της ΚΝΕ, θα διοργανωθεί μια συζήτηση για το κίνημα νεολαίας που αναπτύσσεται ενάντια στην ΕΕ και άλλη μία για το ρόλο που το ΝΑΤΟ διαδραματίζει στα Βαλκάνια.

Το πρώτο θέμα θα αναλυθεί σε «εργαστήριο» («workshop»), με τη σκέψη να συμμετάσχουν και οργανώσεις από χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου, όπου σημαντικά τμήματα της νεολαίας δραστηριοποιούνται μέσα στο οργανωμένο κίνημα ενάντια στην ΕΕ. Το δεύτερο θέμα, θα απασχολήσει ένα «σεμινάριο» το οποίο επιδιώκεται να συνδιοργανωθεί με οργανώσεις από άλλες βαλκανικές χώρες, όπως π.χ. η Τουρκία, η Βουλγαρία. Στόχος είναι να αποτελέσει η συγκεκριμένη εκδήλωση βήμα καταγγελίας του ρόλου του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων.

Και στις δύο περιπτώσεις, το ενδιαφέρον αναμένεται μεγάλο. Αφ' ενός θα δοθεί η δυνατότητα να μεταφερθεί εικόνα από τις συνέπειες που έχει η ευρωενωσιακή και η ΝΑΤΟική πολιτική σε άλλες χώρες, να πυροδοτηθεί προβληματισμός και νέος διάλογος. Αφ' ετέρου, το πώς η νεολαία άλλων κρατών βλέπει τα σχέδια και τη δράση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φωτίζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση του νεολαιίστικου και του λαϊκού γενικότερα κινήματος σε άλλες χώρες. Οπως επίσης, μπορεί να συμβάλει εκ νέου στη συντονισμένη δράση των νεολαιών, στη σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ