Κυριακή 31 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΕ O πόλεμος είναι η πιο κερδοφόρα καπιταλιστική επιχείρηση. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τις πολεμικές βιομηχανίες. Το αποδεικνύουν τα κέρδη της «Lockheed Martin», της μεγαλύτερης πολεμικής βιομηχανίας του κόσμου, που αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2005 κατά 56%! Οι μεγάλες πωλήσεις ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων και υπηρεσιών τεχνολογίας πληροφορικής ώθησαν τα κέρδη της «Lockheed Martin» στα 461 εκατ. δολάρια, έναντι 296 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΓΑΛΛΟΪΣΠΑΝΙΚΟΣ «ΓΑΜΟΣ» Η «France Telecom», η μεγάλη γαλλική τηλεπικοινωνιακή εταιρία (στην οποία συμμετέχει το γαλλικό δημόσιο με 34,9%), ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα την εξαγορά του 80% της ισπανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας «Amena» προς 6,4 δισ. ευρώ. Μ' αυτή την εξαγορά, η «France Telecom» γίνεται η δεύτερη σε μέγεθος εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη με, σχεδόν, 10 εκατομμύρια πελάτες. Πρώτη εταιρία του κλάδου παραμένει η βρετανική «Vodafone».

ΕΜΠΟΡΙΟ «ΜΑΪΜΟΥ» Τα παραποιημένα προϊόντα που διακινούνται σε όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύουν το 7% του παγκόσμιου εμπορίου. Η συνολική τους αξία υπολογίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου στα 450 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο, διπλασιάστηκε ο αριθμός των τελωνειακών υποθέσεων για παραποιημένα προϊόντα, και από 11.000 το 2003 ανήλθε σε 22.000 το 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ