Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Η Ισλαμική Τζιχάντ σταματά τις επιθέσεις

Χωρίς σοβαρά επεισόδια οι διαδηλώσεις Εβραίων εποίκων στο Σντερότ και στο Οφακίμ

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

«Εθνικό σκάνδαλο που τραυματίζει τα συμφέροντα των Παλαιστινίων» παρομοίασε χτες ο Παλαιστίνιος υπουργός Μοχάμεντ Νταχλάν την προχτεσινοβραδινές ρίψεις τριών πυραύλων σε παλαιστινιακό οικισμό του Μπέιτ Χάνουν της Βόρειας Λωρίδας της Γάζας, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός τρίχρονου αγοριού και τον τραυματισμό άλλων εννιά Παλαιστινίων (μεταξύ αυτών και έξι παιδιά).

Το ίδιο 24ωρο, το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από όλες τις ένοπλες ομάδες να σταματήσουν τις επιθέσεις και να τηρήσουν την εκεχειρία. Πάντως μετά το προχτεσινοβραδινό τραγικό συμβάν, που είχε ως προφανή στόχο Εβραίους έποικους που διαδήλωναν στο Σντερότ, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κοντς της Ισλαμικής Τζιχάντ κάλεσαν τους μαχητές τους να σταματήσουν τις επιθέσεις με ρουκέτες ενόψει της προγραμματισμένης για τις 17 του μήνα αποχώρησης των Εβραίων Εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας και της Δυτικής Οχθης, για να πραγματοποιηθεί, όπως ανέφερε, «με ηρεμία η σιωνιστική αποχώρηση».

Οσον αφορά στην προχτεσινοβραδινή διαδήλωση περίπου 15.000 Εβραίων εποίκων στο Σντερότ, αυτή κύλησε ομαλά. Αρκετοί από αυτούς συνέχισαν τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για την επικείμενη εκκένωση των εποικισμών στο Οφακίμ, με την Αστυνομία να εμποδίζει ορισμένους διαδηλωτές να εισέλθουν στο βασικό μπλοκ εποικισμών του Γκαζ Κατίφ της Γάζας, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 20 άτομα.

Τέλος, χτες αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μπλόκο με φλεγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων από Εβραίους εποίκους σε κεντρική αρτηρία του Τελ Αβίβ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ