Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Στήριγμα στις αντιλαϊκές επιλογές

Στη μη ύπαρξη διαλόγου επικεντρώνει τη... διαμαρτυρία απέναντι στις εξαγγελίες μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων

Πακέτο μέτρων που χτυπούν ευθέως βασικά εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και στοχεύουν στη συγκρότηση μιας δημόσιας διοίκησης αποτελεσματικής για τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, εξάγγειλε η κυβέρνηση. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η «πράσινη» ηγεσία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να... αντιδράσει, απλώς γιατί είναι «ανακοίνωση μονομερώς μέτρων για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, χωρίς κανένα διάλογο με την ΑΔΕΔΥ»!!!

Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη «ικανότητα» και πάλι στη στήριξη των κυβερνητικών αντεργατικών επιλογών, έρχεται η ίδια η... συνδικαλιστική ηγεσία να θέσει αίτημα να συζητηθούν τα αντεργατικά μέτρα στα πλαίσια των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που ξεκινούν τέλος του μήνα. Είχε προηγηθεί βέβαια η δήλωση της υπουργού Δημόσιας Διοίκησης που πρότεινε το ίδιο, αποκαλύπτοντας πως η θεσμοθέτηση της καρικατούρας συλλογικών διαπραγματεύσεων αποσκοπούσε κυρίως για το πέρασμα αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Στην ανακοίνωση - απόφαση (ψηφίστηκε μόνο από ΠΑΣΚ), η Εκτελεστική Επιτροπή εκφράζει ουσιαστικά τη συναίνεσή της στις γενικότερες ανατροπές για «αποτελεσματικότερη» δημόσια διοίκηση, ενώ για να ρίξει στάχτη στα μάτια κάνει λόγο και για αντίθεση της ΑΔΕΔΥ στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και στέλεχος της ΕΣΑΚ Δημοσίου, μας δήλωσε: «Με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση επιδιώκει να οικοδομήσει μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματικότερη στην υλοποίηση των γενικότερων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στον οικονομικό - κοινωνικό τομέα. Ταυτόχρονα τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην πολιτική των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο. Είναι φανερό ότι η αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί αυταρχική θωράκιση σε όλα τα επίπεδα, σε βάρος των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό και γενικά. Για άλλη μια φορά η ΑΔΕΔΥ στέκεται εμμέσως πλην σαφώς συνένοχος της κυβέρνησης. Απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς απαιτείται αγωνιστικό μέτωπο όλων των εργαζομένων, ένα μέτωπο που θα εμποδίσει αυτά τα μέτρα, θα παραμερίσει το κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΑΔΕΔΥ και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για ριζικότερες φιλολαϊκές αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ