Κυριακή 4 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εφιαλτικά ιμπεριαλιστικά σενάρια

ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ επιδίδονται επί 10ετία στην αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων. Αφού διέλυσαν τη Βοσνία και πρόσφατα το Κόσσοβο, τώρα ετοιμάζουν την επέκτασή τους στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Πιστεύω δε, ότι τα πιθανά σενάρια της ιθύνουσας τάξης των ΗΠΑ διαμορφώνονται ως εξής:

- Ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Αυτή έχει μπει ήδη σε εφαρμογή με την επανενεργοποίηση των εγκληματικών στοιχείων του «UCK», κατ' εντολήν της μεγάλης «πατρόνας» των, κ. Μαντλίν Ολμπράιτ. Στόχος τους είναι η ολοκλήρωση, ή και διχοτόμηση του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου (Μιτροβίτσας), καθώς, επίσης, η εισβολή στη Νότια Σερβία, όπου το 80% είναι αλβανόφωνοι. Τέλος, απόσπαση του Μαυροβουνίου.

- Διάλυση της ΠΓΔΜ. Πρόκειται για τη δραματική αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων με το άνοιγμα όλων των παλαιών πληγών της περιοχής, τις οποίες θεωρούσαμε σαν εφιαλτικό παρελθόν. Τούτο θα επιφέρει τόσο αίμα, πόνο και αναστάτωση, όσο και η μεταπολεμική Συμφωνία της Γιάλτας, γιατί πρόκειται για ριζική αλλαγή των υφισταμένων συνόρων. Τα σενάρια για τη χώρα μας είναι ήδη γνωστά από την 10ετία του '60, ώστε περιττεύει ακόμη και η αναφορά τους. Πρόκειται για δαντικό εφιάλτη. Ομως η κυβέρνηση μας, εκούσα - άκουσα, σύρεται πάντοτε πίσω από τις πιέσεις της Ουάσιγκτον.

- Εισβολή στην Κεντρική Ευρώπη. Σύμφωνα με το δόγμα: «Οποιος κατέχει την Κεντρική Ευρώπη, κατέχει την Ευρασία και όποιος κατέχει την Ευρασία κατέχει τον κόσμο». Για την Ελλάδα και την Τουρκία δε γεννάται λόγος, διότι αμφότερες είναι υπό κατοχή «δυνάμεων» των ΗΠΑ. Η Κύπρος - το αβύθιστο αεροπλανοφόρο - είναι γερά αγκιστρωμένο με τις στρατιωτικές βάσεις Ηνωμένου Βασιλείου - ΗΠΑ - Τουρκίας και ΟΗΕ. Μάλιστα, σε μερικές εξ αυτών, σταθμεύουν πυρηνικά όπλα, καθώς και το φοβερό κατασκοπευτικό σύστημα ECHELON. Οταν, όμως, ένα μέλος της ΕΕ (Βρετανία)συμπράττει συνωμοτικά σε βάρος της, τότε η Ενωση κινδυνεύει θανάσιμα. Η Βρετανία είναι ο «Δούρειος Ιππος» για την άλωση της ΕΕ. Αρα, το μέλλον της Ευρώπης είναι λίαν ζοφερό. Ωστόσο, τα σενάρια αυτά δεν είναι πάντα αναπότρεπτα. Οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να τα σταματήσουν. Ιδωμεν.


Κ. Χ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Υποστράτηγος ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ