Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιτέλους να δικαιωθεί η Αντίσταση

Στην εφημερίδα με ημερομηνία 31 Μάη 2005, διάβασα ένα δημοσίευμα με τίτλο: «ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ». Θετική εισήγηση για τραπεζικούς. Στην αρχή χάρηκα, διαβάζοντας και σκέφτηκα, επιτέλους, σκεφτήκανε οι της κυβέρνησης να μιλήσουν για Εθνική Αντίσταση, διότι είμαι κι εγώ ένας αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 45.

Πραγματικά, πέρασαν πάνω από 6 δεκαετίες και το αίτημα για υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ουσιαστικά δεν υλοποιήθηκε. Πράγματι, οι περισσότεροι έχουν πεθάνει χωρίς ποτέ να δικαιωθούν υλικά. Ομως μπαίνει το ερώτημα; Ποιος ευθύνεται για την υλική δικαίωση και αξιοπρέπεια των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, όπου με το θάνατο στα μάτια τους, στα χρόνια 1941 - 45, πολεμούσαν μέρα νύχτα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας;

Την ευθύνη για την αμοιβή, που μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί, ακέραια τη φέρνουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δε χρειάζεται να ταράξουμε τα νερά στην πολύπαθη υπόθεση, αλλά να τραντάξουμε τα μυαλά των κυβερνήσεων διότι αυτοί δεν πολέμησαν το φασισμό, αλλά συνεργάστηκαν μαζί του.

Στις 9 Μάη του 2005 η Ρωσία γιόρτασε τα 60χρονα της μεγάλης Νίκης κατά του γερμανικού φασισμού. Θαύμασε όλη η ανθρωπότητα. Στη γιορτή αυτή είχε την τιμή να παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος παρασημοφορήθηκε σαν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Αυτό πρέπει να είναι τιμή για την Ελλάδα. Είναι υποχρεωμένη να τιμήσει τους δικούς της αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ντροπή που μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκε η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης.

Το ΚΚΕ που, όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται για την ηθική και υλική αποκατάσταση των Αντιστασιακών και την αξιοποίηση του μεγάλου κεφαλαίου που λέγεται Εθνική Αντίσταση, πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα αυτό μαζί με το «Ριζοσπάστη» και την κοινοβουλευτική ομάδα του και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση για όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, να δικαιωθούν υλικά προτού πεθάνουν όλοι.

ΔΑΡΟΓΙΔΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ