Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θέλουν ξεζούμισμα των εργαζομένων

Ξεχείλισμα οργής και ιερή αγανάκτηση κατέχει το σύνολο των συνταξιούχων, από τις κυνικές και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ κ. Οδυσ. Κυριακόπουλου, όσον αφορά στο ωράριο των εργαζομένων, την αμοιβή τους, την ασφάλειά τους και τις συνθήκες εργασίας τους. Απέδειξε κυνικά και με περίσσιο θράσος ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και τίποτε άλλο, κάνοντας τον εκβιασμό, λέγοντας παίρνουμε το εργοστάσιο και πάμε σε άλλη χώρα, γιατί εδώ (στοιχίζει) το μεροκάματο. Και όσον αφορά τον ίδιο τον κύριο Κυριακόπουλο, οι συνταξιούχοι τον ρωτούν, θα πάρει τα ορυχεία να τα μεταφέρει σε άλλη χώρα; Θα κουβαλήσει τις στοές; Γιατί εκεί θα βρει φθηνότερους σκλάβους; Δηλαδή, οι βιομήχανοι έχουν δικαιώματα που τα διεκδικούν, γι' αυτό τα θέλουν ΟΛΑ. Οι εργαζόμενοι μόνο υποχρεώσεις, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Για το πώς θα ζουν δε λένε τίποτε, ούτε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ούτε η κυβέρνηση. Ζητάνε οι βιομήχανοι ίσα δικαιώματα με αυτά που έχουν οι βιομήχανοι στις χώρες της ΕΕ.

Εμείς οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Πειραιά, όπως βέβαια και όλοι οι συνταξιούχοι, για την εφαρμογή του 7ωρου - 5ήμερου, 35ωρου, δώσαμε σκληρές μάχες με την εργοδοσία και το αυταρχικό κράτος και σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε την κατάργησή της. Τα κέρδη τους ήταν και είναι υψηλά. Δε δεχόμαστε και συμπορευόμαστε με τους εργαζόμενους, αφού αυτοί είναι τα ίδια τα παιδιά μας. Απεναντίας, ΖΗΤΑΜΕ και έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η κυβέρνηση να δώσει στους συνταξιούχους ό,τι ισχύει και στην ΕΕ. Και οι βιομήχανοι να μην κάνουν εκβιασμό ότι θα πάρουν την επιχείρησή τους και θα φύγουν. Για μας αυτή η απειλή είναι και πράξη αντεθνική που χτυπάει στην καρδιά της οικονομίας της χώρας. Ομως, αυτή είναι και η θέση της κυρίαρχης πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Και μιλάνε για ελλείμματα που πρέπει να εκλείψουν. Πώς; Ξεζουμίζοντας εργαζόμενους και συνταξιούχους, δηλαδή αυτούς που δεν έχουν; Ζητάνε μείωση των μισθών κοντά 30% για τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Για ποια ανταγωνιστικότητα μιλάει ο πρόεδρος του ΣΕΒ; Για το ποιος θα έχει μεγαλύτερο χρηματοκιβώτιο; Να δουλεύουν 10-12 ώρες την ημέρα οι εργαζόμενοι χωρίς να πληρώνονται; Ευέλικτες μορφές απασχόλησης, 3ωρα, 4ωρα χωρίς ασφάλιση; Ενεργός και ανενεργός χρόνος. Και, όμως, ο χρόνος από το σπίτι στη δουλιά και το αντίθετο είναι ενεργός χρόνος, κάτι που δε μιλάει κανείς γι' αυτό.

Γι' αυτό εμείς, οι συνταξιούχοι, το λέμε και το εννοούμε, σ' αυτές τις ταξικές τοποθετήσεις του κυρίου προέδρου του ΣΕΒ, αντιτάσσουμε την ενότητά μας, την ταξική μας θέση ΟΛΩΝ, εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων, και αυτή η θέση θα εκφράζεται σε όλους τους αγώνες.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ