Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΕΛΓΙΟ - ΕΛΛΑΔΑ 2 - 0
«Μετεξεταστέα» η άμυνα

Σε οικογενειακή υπόθεση εξελίχθηκε το χτεσινό φιλικό της Εθνικής κόντρα στο Βέλγιο, αφού δυο αδέρφια, οι Μπο και Εμίλ Μπενζά, ήταν αυτοί που καθάρισαν για τους γηπεδούχους δίνοντάς τους τη νίκη με 2-0 (19΄ και 24΄ αντίστοιχα). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε για άλλον έναν αγώνα χωρίς νίκη (από το Μάρτη κόντρα στην Αλβανία). Ο Οτο Ρεχάγκελ, παρά το γεγονός ότι προτίμησε να αρχίσει με σύστημα 4-5-1, είδε τους διεθνείς να έχουν σοβαρά προβλήματα τόσο αμυντικά όσο και στο χώρο του κέντρου στο α΄ μέρος. Ετσι, οι πιο γρήγοροι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν άριστα τις αντεπιθέσεις. Ο Κυριάκος στην άμυνα και ο Μπασινάς στο κέντρο ήταν εκτός κλίματος, φανερώνοντας έτσι το μειονέκτημα της αγωνιστικής τους απραξίας.

Στο β΄ ημίχρονο και με τις αλλαγές του Γερμανού προπονητή (έβαλε παίκτες πιο έτοιμους αγωνιστικά) η Ελλάδα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έγινε σαφώς πιο επιθετική χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Ωστόσο, εκείνο που χρήζει προσοχής είναι τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία και στο χώρο του κέντρου, τα οποία ακόμα και στο β΄ μέρος παρέμεναν.

ΒΕΛΓΙΟ: Προτό, Ντεσάτ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Μπόρε, Βαντερχάγκε, Σίμονς, Φαν Νταμ, Πιερόνι (73΄ Πισκόντι), Εμίλ Μπενζά (79΄ Γκέρετς), Μπο Μπενζά (76΄ Φάντερμπεργκ).

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Κυριάκος (46΄ Αλεξόπουλος), Φύσσας (71΄ Βύντρα), Ζαγοράκης (65΄ Καφφές), Μπασινάς (46΄ Βρύζας), Γιαννακόπουλος (69΄ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Λάκης (46΄ Λυμπερόπουλος), Χαριστέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ