Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Για την προστασία της Μακρονήσου

Ερώτηση για την προστασία και ανάδειξη της Μακρονήσου ως ιστορικού τόπου κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, Αντώνης Σκυλλάκος και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Το νησί της Μακρονήσου ολόκληρο έχει χαρακτηριστεί, σύμφωνα με τη με αριθμό ΔΙΛΑΠ/Γ /1285/24225/ 16-5-1989 (ΦΕΚ 436/Β/ 5-6-1989) απόφαση του υπουργού Πολιτισμού. Από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για την ανάδειξη του νησιού σε ιστορικό τόπο. Εξακολουθούν να ασκούνται δραστηριότητες ασύμβατες με το χαρακτήρα του νησιού: Αυθαίρετα κτίσματα, ποιμνιοστάσια, κυνήγι, μελισσοκομία, ιχθυοτροφεία, κλπ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί από αυτούς που ασκούν αυτές τις παράνομες δραστηριότητες εγείρουν και δικαιώματα ιδιοκτησίας!

Επιπλέον, ελάχιστες παρεμβάσεις έχουν γίνει για την αναστήλωση ιστορικών κτιρίων, θεάτρων, κλπ. ενώ παραμένει δύσκολη ακόμη και η πρόσβαση στο νησί, λόγω μη κατασκευής μιας αξιόλογης προβλήτας.

Ερωτάται ο υπουργός ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε: Να σταματήσει κάθε παραπέρα αλλοτρίωση του χαρακτήρα του νησιού ως ιστορικού τόπου, να απομακρυνθούν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και να απαγορεύεται κάθε μη συμβατή δραστηριότητα (ιχθυοτροφεία, μελισσοκομία, κλπ.); Να αναστηλωθούν βασικά κτίρια του νησιού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ