Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρωτοφανή περιστατικά στην «Απόφαση»

Μέχρι και στο κλείδωμα εργαζομένων στα γραφεία της εφημερίδας «Απόφαση» προχωρά η εργοδοσία, σε μια προσπάθεια να σπάσει την επίσχεση εργασίας που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι για 24η μέρα.

Συγκεκριμένα, προχτές το βράδυ, με εντολή της εργοδοσίας κλειδώθηκε εργαζόμενος στα γραφεία της εφημερίδας, ο οποίος απελευθερώθηκε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια των εκπροσώπων της εταιρίας, για να «σπάσουν» την επίσχεση εργασίας. Η πρώτη, όπως καταγγέλλουν, έγινε την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όταν η εργοδοσία κλείδωσε έξω από το κτίριο τους εργαζόμενους που προσήλθαν στο χώρο εργασίας, ενώ την επόμενη μέρα υποχρέωσε τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τα γραφεία της εφημερίδας νωρίς το απόγευμα. Παράλληλα, η προηγούμενη διοίκηση, που και αυτή οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, αρκείται - όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους - μόνο στο να κατηγορεί τη σημερινή για παράνομες ενέργειες.

Οι 85 εργαζόμενοι συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό στην εφημερίδα, που είναι απλήρωτοι από το Μάη, καλούν για ακόμη μια φορά τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ