Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κλιμακώνουν με απεργία

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν το ερχόμενο Σάββατο 27 Αυγούστου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Δήμου Παρελίων στην Κέρκυρα, με απόφαση του ταξικού Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού. Η απεργιακή κινητοποίηση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ αποτελεί ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας που ενθαρρύνει η πολιτική της κυβέρνησης.

Η τρομοκρατία στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας - όπως εκφράστηκε και την περασμένη Πέμπτη στο ξενοδοχείο «ΑΤΤΙΚΑ», με την ωμή και απροκάλυπτη απειλή της εργοδοσίας σε συνδικαλιστή εργαζόμενο του ΠΑΜΕ - συνάδει με την εντατικοποίηση της εργασίας, την καθυστέρηση δεδουλευμένων, τη μαύρη εργασία, την παραβίαση ακόμα και της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, με στόχο την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Στα ξενοδοχεία του Δήμου Παρελίων, όπου έχει προγραμματιστεί η απεργιακή κινητοποίηση, οφείλονται στους εργαζόμενους δεδουλευμένα ακόμη και από την προηγούμενη περίοδο (Οκτώβρης και επίδομα αδείας), μισθοί κάτω από τις υπάρχουσες Συλλογικές Συμβάσεις, εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Ενώ στυγνή είναι η εκμετάλλευση και των οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι, στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών της ΕΕ, εργάζονται με 250 ευρώ το μήνα και χωρίς ένσημα.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με καθημερινές περιοδείες δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης για την καλύτερη προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας. Καλούν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ