Κυριακή 4 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
Πολύπλευρη εκμετάλλευση

Η μισθωτή γυναίκα, ο ρόλος που της έχουν επιφυλάξει μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, η αξιοποίησή της - σαν το πιο ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης - για το πέρασμα των πιο αντεργατικών αντιδραστικών αλλαγών, ήταν το αντικείμενο μιας σημαντικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών και από τα σωματεία αποκλειστικών νοσοκόμων, εμποροϋπαλλήλων, εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικών υπαλλήλων, κλάδων ένδυσης και σερβιτόρων.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην αξιόλογη αυτή εκδήλωση - την οποία συντόνιζε η Δ. Μόσχου από το ΚΜΕ και στην οποία έγιναν αρκετές παρεμβάσεις - έδωσαν μια πλήρη καταγραφή για τη θέση της γυναίκας της εργατικής τάξης σήμερα στη χώρα μας, ενώ οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις ανέδειξαν τα σχέδια που εξυφαίνονται ενάντια σε αυτό το σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης. Επίσης, ανέδειξαν τις δυνατότητες και τη σοβαρή της συμβολή στο ξεδίπλωμα, μαζί με τους άνδρες προλετάριους, της εργατικής αντεπίθεσης στην κατεύθυνση της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα εκτενή αποσπάσματα από τις εισηγητικές ομιλίες στην ημερίδα, της Α. Γιαννούση από το ΚΜΕ, της Χ. Τσεντούρου, προέδρου του Συνδικάτου κλάδων ένδυσης και της Μ. Τσαγκατάκη, γραμματέα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ