Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Σκιές για Αρμστρονγκ

Νέα κόντρα ξεσπάει ανάμεσα στον κορυφαίο ποδηλάτη Λανς Αρμστρονγκ και την «Equipe». Η γαλλική εφημερίδα κατηγορεί τον Αμερικανό ότι έχει κάνει χρήση αναβολικών ουσιών πριν το Γύρο της Γαλλίας του 1999 και κάθε λίγο προβαίνει σε σχετική δημοσίευση άρθρων και στοιχείων. Συγκεκριμένα, στο επίμαχο κείμενο αναφέρεται ότι η εφημερίδα απέκτησε πρόσβαση σε εργαστηριακά έγγραφα, στα οποία αναφέρεται ότι σε έξι δείγματα ούρων του Αρμστρονγκ υπάρχουν ίχνη της ουσίας EPO (ερυθροποιητίνη), η οποία όμως δεν ανιχνευόταν από τα τότε μέσα αντιντόπινγκ.

Το εν λόγω αναβολικό ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία, αλλά το 1999 οι έλεγχοι δεν ήταν σε θέση να την εντοπίσουν στους οργανισμούς των αθλητών. Τα δείγματα, ωστόσο, διατηρήθηκαν και πρόσφατα επανεξετάστηκαν από ειδικό σε ντόπινγκ τεστ στην περιοχή Σατενί-Μαλαμπρί, λίγο έξω από το Παρίσι.

Η «Equipe» υποστηρίζει ότι στην επανεξέταση βρέθηκε η ύπαρξη EPO και τονίζει ότι τα δείγματα στάλθηκαν στο υπουργείο Αθλητισμού της χώρας.

Ο επτάκις νικητής του Γύρου της Γαλλίας δημοσιεύει σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, στην οποία αρνείται κάθε ανάμειξη με αναβολικές ουσίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ