Κυριακή 28 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Η Νίκαια του πολιτισμού

Δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων (28/8-24/9)

Μια ξεχωριστή πρόταση, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εικαστική έκθεση, εκδηλώσεις που διακρίνονται για την καλλιτεχνική ποιότητά τους, θεματική και αισθητική, θα προσφέρει ο Δήμος της Νίκαιας στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου των πολιτιστικών του εκδηλώσεων «Νίκαια - Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2005». Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, στο θέατρο «Κατράκειο» και θα ολοκληρωθούν στο ανακαινισμένο, πλέον, Δημοτικό Κηποθέατρο.

Μετά, μάλιστα, την ολοκλήρωση, με ιδιαίτερη επιτυχία, του Α΄ Κύκλου των εκδηλώσεων, ο Δήμος της Νίκαιας αποδεικνύει έμπρακτα την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει, όλο το χρόνο, ώστε να προσφέρει στους δημότες του, και όχι μόνο, τη δυνατότητα να απολαύσουν εκδηλώσεις αληθινά ποιοτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Και δεν είναι τυχαίο, αφού οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού είναι η κορύφωση μιας έντονης πολιτιστικής κίνησης στην πόλη, που εντάσσεται στην προσπάθεια του δήμου, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, να συμβάλει στην πολιτιστική αποκέντρωση και να προσφέρει ουσιαστική ψυχαγωγία στους κατοίκους της περιοχής.

Η Νίκαια, άλλωστε, όπως επισήμανε ο τραγουδιστής Γιάννης Κούτρας, ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος, «έχει ιδιαίτερο λόγο στον πολιτισμό». Ο ίδιος, στις 5/9, μετά από χρόνια, θα ξανασυναντηθεί με τον Θ. Μικρούτσικο στη Νίκαια και θα ερμηνεύσει, μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, τον κύκλο τραγουδιών του Θ. Μικρούτσικου «Σταυρός του Νότου - Γραμμές των οριζόντων», σε ποίηση του Νίκου Καββαδία. Θυμίζουμε ότι στη Νίκαια είχε δοθεί πριν από πολλά χρόνια και η πρώτη συναυλία του Μικρούτσικου με τη μελοποιημένη ποίηση του Καββαδία.

Συναυλία με τίτλο«Ταξιδεύοντας... με τους πρόσφυγες» με κλαρίνα, σαντούρια, λύρες και φωνές σε γοητευτικές γλώσσες
Συναυλία με τίτλο«Ταξιδεύοντας... με τους πρόσφυγες» με κλαρίνα, σαντούρια, λύρες και φωνές σε γοητευτικές γλώσσες
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων στον περιβάλλοντα χώρο του «Κατράκειου» θα πραγματοποιηθεί έκθεση γλυπτικής του Μέμου Μακρή. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν στις 31 Αυγούστου (8μμ). Η σύζυγος του καλλιτέχνη και ζωγράφος Ζιζή Μακρή, στη συνέντευξη Τύπου του δήμου για τις εκδηλώσεις, ευχαρίστησε τον σημερινό δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο, και την πρώην δήμαρχο Βέρα Νικολαΐδου που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της έκθεσης.

Ολες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9 μ.μ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

29/8: Συναυλία αφιερωμένη στα 10 χρόνια του «Δίφωνου». Θα παρουσιαστούν τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας (εισιτήριο 10 ευρώ). 1/9: «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή, από το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας», με σκηνοθέτη - πρωταγωνιστή τον Γ. Κιμούλη (20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ). 3/9: Μπαλέτο Κρατικής Οπερας Οδησσού με τη «Λίμνη των Κύκνων», σε μουσική Τσαϊκόφσκι και χορογραφία Μάριους Πετιπά (25 ευρώ, φοιτητικό 20). 5/9: Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με το «Σταυρό του Νότου -Γραμμές των οριζόντων» σε ποίηση Ν. Καββαδία, με τον Γιάννη Κούτρα (πρώτο ερμηνευτή των τραγουδιών) και τον Χρήστο Θηβαίο (15 ευρώ, φοιτητικό 10). 7/9: «Προμηθέας δεσμώτης» του Αισχύλου, από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Λάρισας, με σκηνοθέτη - πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο (15 ευρώ, φοιτητικό 10). 9/9: Συναυλία «Ταξιδεύοντας... με τους πρόσφυγες» (είσοδος ελεύθερη). 10/9: «Βιολιστής στη στέγη» των Τζ. Στάιν - Τζ. Μπουκ, με σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό (24 ευρώ, φοιτητικό 18). 12/9: «Η γυναίκα στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη», με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγουδούν: Σόνια Θεοδωρίδου - Νένα Βενετσάνου - Παντελής Θεοχαρίδης (15 ευρώ, φοιτητικό 10). 19/9: Συναυλία - αφιέρωμα στους Μάρκο Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη. Τραγουδούν: Γλυκερία - Π. Θαλασσινός - Μπ. Τσέρτος και άλλοι (15 ευρώ, φοιτητικό 10). 23/9: Συναυλία του συλλόγου «Φλόγα», με τη συμπαράσταση του Δήμου Νίκαιας, με τους Λ. Μαχαιρίτσα, Φ. Πλιάτσικα και Δ. Τσακνή (15 ευρώ, φοιτητικό 10).

 «Βιολιστής στη στέγη» των Τζ. Στάιν - Τζ. Μπουκ, με σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου
«Βιολιστής στη στέγη» των Τζ. Στάιν - Τζ. Μπουκ, με σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου
Εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2005» θα γίνονται και στο ανακαινισμένο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσης). Οι εκδηλώσεις κι εδώ θα ξεκινούν στις 9μ.μ. και το πρόγραμμα είναι:

8/9: «Κοινός λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου, από το «Θέατρο Νέου Κόσμου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (είσοδος ελεύθερη). 20/9: «SOUL FINGERS», συναυλία με σόουλ, ρυθμ και μπλουζ (είσοδος ελεύθερη). 22/9: Μιχάλης Τζουγανάκης, σε συνεργασία με το περιοδικό «Δίφωνο» (12 ευρώ). 24/9: Η συναυλία «RAINING PLEASURE. Manos Hadjidakis - REFLECTIONS» (είσοδος ελεύθερη).


Ενα θεατρικό οδοιπορικό συνταρακτικά επίκαιρο, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου με το έργο της Ελλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος»
Ενα θεατρικό οδοιπορικό συνταρακτικά επίκαιρο, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου με το έργο της Ελλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος»

Ρούλα ΜΠΑΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ