Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Με «άρωμα» ... Τριφό

Από την ταινία του Μάρτιν Μπρεστ «Αρωμα γυναίκας»
Από την ταινία του Μάρτιν Μπρεστ «Αρωμα γυναίκας»
Την πρώτη ταινία του εξαιρετικού σκηνοθέτη Φρανσουά Τριφό «Τα τετρακόσια χτυπήματα», θα μεταδώσει απόψε στις 22.10 η «Βουλή - Τηλεόραση».

Ενας δεκατετράχρονος μαθητής, για τον οποίο οι γονείς του αδιαφορούν, προκειμένου να κρύψει τη δυστυχία του, καταφεύγει σε διάφορες παρανομίες. Η προβληματική συμπεριφορά του θα έχει ως συνέπεια τον εγκλεισμό του σε αναμορφωτήριο, από το οποίο, ωστόσο, θα επιχειρήσει να αποδράσει. Πρόκειται για μια περισπούδαστη μελέτη χαρακτήρων, σε μια εξαίρετη κοινωνική ταινία, που σκύβει με τρυφερότητα πάνω στο μικρό ήρωά της, που γεννά ισχυρά συναισθήματα συμπάθειας και αναμοχλεύει αναμνήσεις στο θεατή. Μια από τις καλύτερες ταινίες του Φρανσουά Τριφό. Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πιερ Λεό, Κλερ Μοριέ, Αλμπερ Ρεμί.

Από το STAR θα παρακολουθήσουμε τη βραβευμένη δραματική ταινία «Αρωμα γυναίκας», σε σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ.

Ο Σλέιντ, ένας απόστρατος συνταγματάρχης, περνάει τις μέρες του μόνος στο δωμάτιό του, με μοναδική συντροφιά το ποτό και την αυτολύπησή του. Είναι ένας απογοητευμένος, θυμωμένος και σαρκαστικός άνθρωπος. Ηταν πάντα μοναχικός τύπος, αλλά η τάση του για απομόνωση έγινε πιο έντονη από τότε που τυφλώθηκε. Ο Σλέιντ έμεινε τυφλός από δικό του λάθος και από τότε η μοναδική του ευχαρίστηση στη ζωή είναι το ποτό και η άσχημη συμπεριφορά του προς τους ανθρώπους του. Η ζωή του αλλάζει, όταν ο Τσάρλι, ένας φοιτητής που έχει ανάγκη από χρήματα, αναλαμβάνει να του κρατά συντροφιά.

Η ταινία σκιαγραφεί μια σειρά από περιπέτειες, αλλά και ψυχολογικές συγκρούσεις, που περνά ένα ετερόκλητο δίδυμο, το οποίο θα γνωρίσει την αξία της ζωής σ' αυτό το εκπληκτικό ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του Ντίνο Ρίζι. Την παράσταση κλέβει η αξιοθαύμαστη ερμηνεία του Αλ Πατσίνο. Δίπλα του ο Κρις Ο' Ντόνελ. Επίσης παίζουν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γκάμπριελ Εϊνγουορ (STAR, 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ