Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφού δε σε πάει...

Δεν πρέπει να προκάλεσε έκπληξη και απορία σε «ποια βάρκα τελικά πατά» ο ΣΥΝ, για όσους άκουσαν τον πρόεδρο του Αλ. Αλαβάνο να μιλά για την ασφάλεια των πτήσεων, σε ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα του.

Κατ' αρχήν, ουσιαστικά έβγαλε «λάδι» την εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα των αερομεταφορών. Μίλησε για τις θετικές παρεμβάσεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο θέμα της ασφάλειας πτήσεων, που πρέπει «να εφαρμόζουμε στην ουσία και στο πνεύμα», για να προσθέσει απλώς ότι θα μπορούσαν να ληφθούν και άλλα μέτρα στην ΕΕ. Ως τέτοια ανέφερε τις «μαύρες λίστες» αεροπορικών εταιριών, που δημοσιοποιούν εσχάτως οι κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών.

Στη συνέχεια, όμως, τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης «ανεξάρτητης αρχής», δηλαδή ιδιωτικής, για τη διερεύνηση των ατυχημάτων, αρκεί να μη γίνονται τα μέλη της «σταρ της τηλεόρασης». Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι «πολύ σοβαρά ζητήματα» το να γνωρίζει ο «καταναλωτής» από ποια χώρα είναι η αεροπορική εταιρία που θέλει να ταξιδεύσει, αν έχει βαθμολόγηση, εκτίμηση, αν μπορεί να έχει ενημέρωση από το διαδίκτυο κλπ. Χαιρέτισε κάθε καινοτομική προσπάθεια δημόσιων ή ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών, που «θα μπορούσε να μειώσει για τον καταναλωτή το κόστος των μεταφορών», όπως είναι προσφορά εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου.

Και αφού τα είπε όλα αυτά, μετά ...θυμήθηκε ότι παράλληλα με όλα τα θετικά, «η ΕΕ έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα με την ασφάλεια των αερομεταφορών, με την πολιτική της για την προώθηση ενός ανεξέλεγκτου ανταγωνισμού...».

Είναι δύσκολο πράγματι να προσπαθείς να ισορροπήσεις μεταξύ του ευρωενωσιακού σου έρωτα και της ανάγκης - έστω και για τα μάτια του κόσμου - να ασκήσεις κριτική με ολίγον από αριστερό λόγο... Οπως λέει και ο λαός «αφού δε σε πάει, άστο καλύτερα»...

ΥΓ: Ε, μετά από όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δε θα μπορούσε να μην επαναλάβει και την πρόταση για «δημιουργία κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας για τα θέματα ασφάλειας πτήσεων». Η κατακλείδα του τα λέει όλα...


Ν. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ