Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 5 Σεπτέμβρη 2005 έπαψε να χτυπά η καρδιά της αγωνίστριας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΣΙΡΗ. Η κηδεία της έγινε χτες 6 Σεπτέμβρη στη Ρεντίνα Καρδίτσας.

Η Χριστίνα Τσίρη γεννήθηκε το 1928 στο χωριό Αγιος Δημήτριος Καστοριάς. Καταγόταν από οικογένεια με αγωνιστικές παραδόσεις, Επονίτισσα στην Κατοχή, το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το τέλος του Εμφύλιου, παντρεύτηκε τον Λάμπρο Τσίρη και απέκτησαν δύο παιδιά. Εργάστηκε από το 1950 ως το 1975 στο εργοστάσιο «ΤΑΣΕΛΜΑΣ» και στη φάμπρικα της 12ης Πολιτείας.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1975, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και δούλευε ως καθαρίστρια ως το 1986.

Η μεγάλη δοκιμασία της ήταν το ότι «έχασε» τον γιο της Βαγγέλη. Κλονίστηκε σοβαρά η υγεία της και ακολούθησε η σοβαρή ασθένειά της, που τη βασάνισε ως το θάνατό της.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Λάμπρος, τα παιδιά τους Ηλίας και Κατερίνα και τα εγγόνια τους Βαγγέλης, Χριστίνα, Ζωή, προσφέρoυν μέσω ΚΟΒ Αχτίδας 5ου και 6ου Διαμερίσματος 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΑ, ανταρτοεπονίτη στην Κατοχή, δραστήριου στελέχους της ΕΠΟΝ Ηλείας, ο οποίος «στεφάνωσε» το μνημείο των Ηρώων στην πλατεία του Επαρχείου Πύργου, το Μάρτη του 1943, μαζί με τον συμμαθητή του Μίμη, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας.

Βάσω Στροφυλά-Γεωργούλη

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ πρόσφεραν: Η Στέλλα Χαλκίδα 60 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Τσίφας 20 ευρώ και Δ.Τ. 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Βέροιας.

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ.Δ. και Γ.Π. πρόσφεραν 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της.

* * *

Στις 11 Αυγούστου κλείνουν 9 χρόνια από τότε που έφυγε για το αγύριστο ταξίδι η γυναίκα μου ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΚΑΝΗ. Στις 28 Ιούλη 1971 «έφυγε» η μητέρα μου ΕΛΕΝΗ ΒΑΛΚΑΝΗ και στις 11 Φλεβάρη 1946 ο πατέρας μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΗΣ.

Στη μνήμη τους προσφέρω 80 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Πέτρος Βαλκάνης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ