Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ - ΕΛΛΑΔΑ 1 - 2
Λυτρωτικό φινάλε

Αφ' ενός, κακή, αφ' ετέρου, πεισματάρα και (σε καθοριστικές φάσεις) εύστοχη. Με αυτή τη φράση, νομίζουμε ότι αποδίδεται πιστά η εικόνα της Εθνικής στο χτεσινό αγώνα. Ευτυχώς, γι' αυτήν, το αποτέλεσμα διαμόρφωσαν τα δύο τελευταία στοιχεία. Αλλά και το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων, λόγω αποβολής των Κάρποβιτς (86'), Ροντιόνοφ (90'). Πάντως κατάφερε να πάρει τους τρεις, πολύτιμους βαθμούς επικρατώντας του Καζακστάν με 2 - 1 (78' Γιαννακόπουλος, 94' Λυμπερόπουλος - 53' Ζουμασκαλίεφ).

Η Εθνική δεν έπεισε για την ανάκαμψή της και οφείλει να κρατήσει μόνο το σκορ. Που όμως δεν της αρκεί. Για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, πρέπει να βελτιωθεί κατακόρυφα. Γεγονός που παραδέχτηκε και ο Ρεχάγκελ, ανεξάρτητα αν απέφυγε να προχωρήσει σε περισσότερα στοιχεία: «Οσο περνούσε η ώρα δεν είχαμε ψυχραιμία. Οταν βρεθήκαμε πίσω, τότε η ομάδα ξύπνησε. Αυτά τα πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε δε θα τα πω δημοσίως. Εχουμε το πλεονέκτημα να περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων. Πλέον βήμα βήμα κοιτάμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τώρα κιόλας θα πάμε να συζητήσουμε για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Δανία».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Σεργκέι Τιμοφέεφ, απέδωσε την ήττα στη διαιτησία και την κούραση: Ολα μου άρεσαν εκτός από τη διαιτησία. Παίζαμε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά αυτό που έγινε δεν ήταν σωστό. Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έμειναν από δυνάμεις».

Καζακστάν: Λόρια, Σμάκοφ, Φάμιλτσεφ (74' Τράβιν), Αβντέεφ, Κούτσμα, Κάρποβιτς, Ζουμασκαλίεφ (81' Μπαλτίεφ), Αζόφσκι (52' Λάριν), Κοκλόφ, Λιτβινένκο, Ροντιόνοφ.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας (76' Γκέκας), Καψής, Κατσουράνης (60' Καφές), Ζαγοράκης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Βρύζας (55' Λυμπερόπουλος), Χαριστέας.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου Ουκρανία - Τουρκία 0-1 και Δανία - Γεωργία 6-1.

Τα επόμενα παιχνίδια (8/10) Ουκρανία - Αλβανία, Δανία - Ελλάδα, Γεωργία - Καζακστάν και (12/10) Αλβανία - Τουρκία, Ελλάδα - Γεωργία, Καζακστάν - Δανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ