Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Γιαπωνέζικοι κήποι»

Η παράσταση του ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΩΝ «Γιαπωνέζικοι κήποι» που παρουσιάστηκε πέρσι θα συνεχίσει στον ισόγειο χώρο του BIOS (Πειραιώς 84, τηλ. 210.3425.335) ολόκληρο το χειμώνα, από τις 18 Σεπτέμβρη.

Οι «Γιαπωνέζικοι κήποι» είναι ένα θέαμα που χρησιμοποιεί τη θεατρική αφήγηση, τη μουσική, το χορό, το θεατρικό παιχνίδι και τις νέες τεχνολογίες, για να αφηγηθεί μια ιστορία και να προσφέρει στους θεατές τη χαρά και την εμπειρία μιας δημιουργικής συμμετοχής.

Οι κήποι στην Ιαπωνία, αποτελούν οι ίδιοι μια μορφή διήγησης. Κατά το μύθο, ο Σίρο, ένας μικρός Γιαπωνέζος, ήταν ο πρώτος που έφτιαξε τέτοιους κήπους. Ο Σίρο έκανε ένα ταξίδι και στην επιστροφή του αντί να διηγηθεί αυτά που είδε και έζησε, αποφάσισε να φτιάξει μικρούς κήπους και να προσκαλέσει τους φίλους του. Στην παράσταση, ο Σίρο, προσκαλεί τους φίλους του (θεατές), ατομικά η ομαδικά, να εξερευνήσουν τους κήπους, πού είναι εντυπωσιακές συνθέσεις κινούμενων εικόνων πάνω σ' ένα «μαγικό» χαλί, το οποίο αντιδρά σε οποιαδήποτε επαφή γιατί είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες. Μετάφραση - διασκευή: Δ. Σεϊτάνης, Γ. Ροϊλού, σκηνοθεσία: Δημήτρης Σεϊτάνης, κίνηση: Εφη Καράκωστα. Παίζουν: Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Ευρυδίκη Ψαλτίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ