Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Παρά την αύξηση της ζήτησης στις αγορές της Ευρώπης, η «Volkswagen AG» ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη τα σχέδιά της για τη μείωση του προσωπικού που διαθέτει στις εργοστασιακές μονάδες της Γερμανίας, κάνοντας λόγο για έναν υπερβάλλοντα αριθμό εργαζομένων συγκριτικά με την κάλυψη των αναγκών των πελατών της. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης, να αυξήσει τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης και να προσφέρει κίνητρα προκειμένου να «πείσει» άλλους να αποχωρήσουν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Στα 13 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιούλη το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, από 14,6 δισ. ευρώ - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - τον Ιούνη. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του «Reuters» ανέμεναν μείωση του πλεονάσματος στα 14 δισ. ευρώ. Οι εξαγωγές, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση, αυξήθηκαν τον Ιούλη κατά 0,5% έναντι μείωσης 0,4% τον Ιούνη. Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 3,7% λόγω των υψηλών τιμών πετρελαίου.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. Πιθανώς σε δύο μήνες θα επαναλειτουργήσουν μονάδες διύλισης στον Κόλπο του Μεξικού, που αντιπροσωπεύουν έως και το 5% της συνολικής ομοσπονδιακής δυναμικότητας διύλισης. Ας σημειωθεί ωστόσο ότι πρόκειται για μονάδες διύλισης που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Πηγή της ενεργειακής αγοράς προέβλεψε ένα δύσκολο χειμώνα για τα αμερικανικά νοικοκυριά, καθώς οι έκτακτες εισροές πετρελαίου θα διοχετευτούν στη βιομηχανική παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ