Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β' ΕΘΝΙΚΗ
Αρχίζει ο μαραθώνιος των «μικρών»

Στη σέντρα οι 16 μονομάχοι της συναρπαστικότερης κατηγορίας. Στο ίδιο καζάνι οι περισσότερες ομάδες. Προβάδισμα για Πανσερραϊκό, Νίκη Βόλου, Κέρκυρα, Εργοτέλη. Ερωτηματικό ο Αρης

Εργοτέλης και Κέρκυρα θέλουν να επιστρέψουν και πάλι στη μεγάλη κατηγορία

Eurokinissi

Εργοτέλης και Κέρκυρα θέλουν να επιστρέψουν και πάλι στη μεγάλη κατηγορία
Ο μαραθώνιος της Β' Εθνικής ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και οι 16 μονομάχοι δηλώνουν έτοιμοι για τη σκληρή αγωνιστική δοκιμασία. Πάντως η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΕΠΟ και ΕΠΑΕ, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν τα σωματεία στην αφετηρία της σεζόν πόσες είναι οι προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα σαλόνια, έχει δημιουργήσει σύγχυση. Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν με ασφάλεια αφού σχεδόν οι περισσότερες ομάδες είναι ισοδύναμες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους στόχους των «μικρών» (με αλφαβητική σειρά):

ΑΡΗΣ:

Η επωδός στον κόσμο της ομάδας είναι να «περάσει σαν τρένο από τη Β' Εθνική και να επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια». Αυτό όμως είναι μια κουβέντα, αφού οι κιτρινόμαυροι μαστίζονται από τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Μόνο το όνομα της φανέλας δεν αρκεί. Προπονητής είναι ο Φινλανδός Μάρτιν Κουουζέλα που δεν έχει στο ενεργητικό του ιδιαίτερες περγαμηνές και αποτελεί μάλλον λύση ανάγκης.

ΒΕΡΟΙΑ:

Η διοικητική σταθερότητα και η οικονομική άνεση είναι στα υπέρ της ομάδας της Ημαθίας, που θέλει να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο άλμα της και να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία. Στόχος που οριοθετήθηκε με τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής και μετά την κατάκτηση της ανόδου. Προπονητής είναι ο πεπειραμένος Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ:

Η περυσινή σεζόν ήταν άσχημη για το συγκρότημα της Καισαριανής και στο παρά πέντε γλίτωσε τον υποβιβασμό. Η διοίκηση έδωσε τα ηνία στον Μαροκινό Καλέν Καμαρά που έφερε πολλούς και άγνωστους παίκτες, όμως στα πρώτα φιλικά το δείγμα ήταν θετικό.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:

Το συγκρότημα της Κρήτης που στην περασμένη σεζόν ήταν στη μεγάλη κατηγορία, κέρδισε εμπειρίες και αναμφίβολα θα είναι από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση άνοδος. Η παραμονή του Ογκουνσότο (μήλον της έριδος για πολλές ομάδες) δίνει επιθετική δύναμη στους Κρητικούς. Προπονητής είναι ο Μανόλης Πατεμτζής που διαδέχτηκε τον Γιώργο Σηφάκη.

Πρωτάρης στη Β' Εθνική ο Θρασύβουλος

Eurokinissi

Πρωτάρης στη Β' Εθνική ο Θρασύβουλος
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ:

Πέρυσι κατάφερε να κερδίσει την παραμονή του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Φέτος, λοιπόν, οι προσδοκίες του συλλόγου των Ιλισίων ανεβαίνουν ένα σκαλί και θα προσπαθήσει να μείνει όσο γίνεται νωρίτερα στην κατηγορία. Προπονητής ο Θύμιος Γεωργούλης, από τη νέα γενιά τεχνικών.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ:

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η σεζόν για την ομάδα της Φυλής. Ο λόγος; θα είναι η πρώτη φορά στα 67 χρόνια του συλλόγου που η ομάδα θα αγωνιστεί στη Β' Εθνική. Ψάχνει εμπειρίες και ό,τι βγει. Προπονητής ο παλιός παίκτης του ΠΑΟ και της ΑΕΚ, Λύσανδρος Γεωργαμλής.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ:

Μια νέα προσπάθεια άρχισε στη «μαύρη θύελλα». Διαφορετική ομάδα (έφυγαν 15 παίκτες και ο προπονητής Σάκης Τσιώλης) που θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στις μεσαίες θέσεις του πίνακα. Προπονητής ο Στράτος Βουτσακέλης, γνώστης της κατηγορίας.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:

Εφτασε στη βρύση όμως νερό δεν ήπιε η ομάδα της Μακεδονίας. Φέτος ο στόχος της ανόδου είναι και πάλι ορατός αφού η πείρα δε λείπει από τους «γουναράδες». Προπονητής ο Βασίλης Αντωνιάδης, παλιά καραβάνα της κατηγορίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ:

Αποτυχημένη ήταν η παρθενική της παρουσία στην Α' Εθνική. Τώρα με νέο προπονητή τον έμπειρο Μπάμπη Τενέ, που οδήγησε πέρυσι τον Ακράτητο στη μεγάλη κατηγορία, θέλει να επιστρέψει αμέσως στα σαλόνια. Ο κορμός των Φαιάκων είναι ίδιος και γερό όπλο είναι και ο ένθερμος κόσμος. Από τα ισχυρά φαβορί.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:

Δύο χρόνια «φλερτάρει» στενά τις θέσεις της ανόδου, όμως κάτι στο τέλος πάει στραβά. Φέτος οι «κυανόλευκοι» με προπονητή τον Γιάννη Γούναρη φιλοδοξούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η ομάδα της Νέας Ιωνίας θα είναι του χρόνου στις προνομιούχες θέσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:

Η χρονιά που πέρασε ήταν μεταβατική για τους ερυθρόλευκους. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, όμως πρέπει πάνω απ' όλα να υπάρξει σταθερότητα στην απόδοση. Τεχνικός ηγέτης ο ανερχόμενος Νίκος Κουρμπανάς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ:

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η ομάδα της Πάτρας. Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος εξελίχθηκε σε σίριαλ. τελικά τα ηνία ανέλαβε ο εξ Αυστραλίας Κώστας Μακρής που έχει τάξει λαγούς με πετραχήλια... Προπονητής ο άγνωστος Κεν Γουόρντεν.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ:

Τόπο στα νιάτα είναι το σύνθημα που επικρατεί στον Πύργο. Μέσο όρο ηλικίας 22 ετών για τους Πελοποννήσιους που πρώτα θέλουν να θέσουν τις βάσεις για μια ριζική ανανέωση. Προπονητής είναι ο Αγρινιώτης Γιάννης Νταλακούρας που έχει δουλέψει με μικρές ηλικίες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ:

Το καλοκαίρι του 2006 η ομάδα των Σερρών θα συμπληρώσει 14 χρόνια μακριά από την Α' Εθνική. Μέχρι το 1992 ήταν η επαρχιακή ομάδα που κρατούσε το ρεκόρ συμμετοχών στο μεγάλο πρωτάθλημα. Φέτος όλοι δίνουν τους κόκκινους ως το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, όμως αυτό πρέπει να φανεί στο γήπεδο. Προπονητής ο παλιός Μαγιάρος άσος του Ολυμπιακού, Λάγιος Ντέταρι.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ:

Υστερα από μέτρια χρονιά το συγκρότημα του Κορυδαλλού θα προσπαθήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τα πρώτα δείγματα πάντως κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι. Προπονητής ο Σούλης Παπαδόπουλος που επιστρέφει και πάλι στην πρώτη του αγάπη. Αλλωστε ο νεαρός τεχνικός είναι γέννημα θρέμμα (ως παίκτης και προπονητής) των «βυσσινί».

ΧΑΪΔΑΡΙ:

Είναι νεοφώτιστο στην κατηγορία και το γεγονός είναι αρκετό να φορτώσει με άγχος τους παίκτες. Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει στην εξέλιξη της κούρσας του πρωταθλήματος. Ομάδα αίνιγμα. Προπονητής ο Γιάννης Παπακώστας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ