Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ - ΗΠΑ - ΚΟΥΒΑ - ΕΕ
Νέα βάναυση προσπάθεια χειραγώγησης του ΟΗΕ από τις ΗΠΑ...

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, για την άρνηση βίζας στον πρόεδρο του Κουβανικού Κοινοβουλίου στη συνάντηση εκπροσώπων των κοινοβουλίων στον ΟΗΕ απ' τις ΗΠΑ

Νέα βάναυση παραβίαση της λειτουργίας του ΟΗΕ από τις ΗΠΑ με την άρνηση της βίζας στον πρόεδρο του κουβανικού Κοινοβουλίου, Ρικάρντο Αλαρκόν, για να συμμετέχει στη συνάντηση των εκπροσώπων Κοινοβουλίων στην έδρα του ΟΗΕ. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια εισόδου (visa) στον πρόεδρο του Κουβανικού Κοινοβουλίου, Ρ. Αλαρκόν, για να συμμετάσχει σε συνάντηση εκπροσώπων Κοινοβουλίων στην έδρα του ΟΗΕ. Η απόφαση αυτή παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και καταλύει βάναυσα τις αρχές λειτουργίας του ΟΗΕ, τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποχρεούται να σέβεται και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των χωρών - μελών στη Ν. Υόρκη, που αποτελεί, κατόπιν συμφωνίας, την έδρα του ΟΗΕ. Η απαράδεκτη και προκλητική αυτή απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ αποτελεί συνέχεια μίας σειράς παράνομων ενεργειών, που αποσκοπούν να εδραιώσουν ως Διεθνές Δίκαιο το "δίκαιο" των ΗΠΑ, ανατρέποντας έτσι τόσο θεσμικά, όσο και στην πράξη, τις καταστατικές αρχές του ΟΗΕ. Με δεδομένο ότι όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ είναι μέλη του ΟΗΕ και κατά συνέπεια, τουλάχιστον η λειτουργία του είναι και δική τους υπόθεση, ρωτάμε: Θα καταδικάσει το Συμβούλιο αυτή την απόφαση και θα απαιτήσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χορηγήσει βίζα στον πρόεδρο του κουβανικού Κοινοβουλίου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ